Parintele profesor Vasile Mihoc a conferentiat la Catedrala Sf. Imparati din Chicago

Duminica 14 august 2011 a fost o zi de mare bucurie pentru credinciosii ortodocsi romani ai Catedralei Sf. Imparati din Chicago. Parintele Vasile Mihoc, profesor de Noul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu, binecunoscut biblist si misionar, a slujit Sf.

Liturghie in duminica a 9-a dupa Rusalii impreuna cu IPS Arhiepiscop Nicolae si clerul Catedralei. La momentul predicii, Parintele Vasile a talcuit Evanghelia zilei indemnand credinciosii sa fie marturisitori ai credintei celei adevarate in Iisus Hristos ca Dumnezeu adevarat si om adevarat in lumea de azi unde tot mai multi, inclusiv dintre cei ce se considera teologi, nu mai recunosc dumnezeirea Mantuitorului.

Dupa Sf. Liturghie si agapa frateasca, Parintele profesor Vasile Mihoc a prezentat o conferinta despre Semnele sfarsitului lumii dupa Noul Testament. Parintele Vasile s-a referit la locurile din Noul Testament unde se vorbeste despre sfarsitul lumii explicand sensul teologic al acestor semne si atitudinea pe care fiecare crestin trebuie sa o aiba. Prezentarea a cuprins si anumite pasaje din cartea Apocalipsei. Parintele profesor a raspuns apoi numeroaselor intrebari ale credinciosilor referitoare la tema anuntata, dar si la alte teme ca si familia crestina, cresterea copiiilor, provocarile lumii contemporane pentru fiecare ortodox. IPS Arhiepiscop Nicolae a multumit la final Parintelui profesor Vasile Mihoc pentru aceasta zi petrecuta in mijlocul comunitatii Catedralei Sf. Imparati din Chicago.

Sursa: romarch.org

 

.

01 Septembrie 2011

Vizualizari: 532

Voteaza:

Parintele profesor Vasile Mihoc a conferentiat la Catedrala Sf. Imparati din Chicago 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE