Parintele Teofil Paraian comemorat la Paris

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului IOSIF, departamentul cultural al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale anunta inaugurarea unui nou ciclu de conferinte si comemorari: MARI DUHOVNICI.

Primul eveniment din ciclul MARI DUHOVNICI este dedicat Parintelui TEOFIL Paraian (1929-2009) de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si va avea loc sambata 17 martie 2012 la catedrala mitropolitana Sfintii "Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail” din Paris (9 bis, rue Jean de Beauvais).

Arhimandritul Teofil Paraian, "parintele bucuriei”, a fost unul din cei mai iubiti si cautati duhovnici ai Romaniei de dupa 1990. A tinut sute de conferinte in toata tara, a publicat peste 40 de volume, a indrumat mii si mii de oameni, care il pastreaza viu in inima lor.

Invitatul principal al zilei de 17 martie 2012, Preasfintitul SOFIAN, astazi episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei si Luxemburgului, a fost multi ani ucenicul de chilie al Parintelui Teofil si unul din cei care l-au cunoscut cel mai bine. Mai sunt invitati cativa din ucenicii apropiati ai Parintelui Teofil: Parintele Sabin Voda (Alba-Iulia), Parintele Ioan Ginsca (Cluj Napoca), Parintele Catalin Cordos.

In cadrul evenimentului va fi vernisata expozitia de fotografie "De dragul Parintelui Teofil”, un proiect conceput de Editura Teognost (curator: P. Ioan Ginsca).

Programul zilei

- 9h30: cuvant de deschidere al inaltpreasfinţitului Mitropolit Iosif
- 10h00-11h30: conferinta PS Sofian (Arhimandritul Teofil Paraian - omul credintei si parintele bucuriei), urmata de intrebari si raspunsuri
- 11h30-12h00: film cu P. Teofil
- 12h00-13h00: vernisajul expozitiei "De dragul Parintelui Teofil”
- 13h00-13h20: parastas pentru Parintele Teofil
- 13h20-14h00: pauza si agapa
- 14h00-16h00: masa rotunda (P. Sabin Voda, P. Ioan Ginsca, P. Catalin Cordos, P. Iulian Nistea), discutii, intrebari si raspunsuri
- 16h00-17h00: film cu P. Teofil

Mediatorii zilei: parintele Emilian Marinescu, consilier cultural – contact:cultural@mitropolia.eu –, si parintele Iulian Nistea.

Cu ocazia acestui eveniment va fi prezentata revista Apostolia, cu numarul 48, martie 2012, dedicat Parintelui Teofil, precum si CD-ul cu conferintele Parintelui Teofil in comunitatile din Europa Occidentala, editat cu aceasta ocazie. Multe carti de-ale Parintelui Teofil (unele epuizate in librarii), vor fi puse la dispozitie spre cumparare.

Expozitia de fotografie "De dragul Parintelui Teofil” va fi deschisa toata luna martie.

Evenimentul va fi transmis in direct pe Apostolia.tv, canalul de televiziune web al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Sursa: mitropolia.eu

16 Martie 2012

Vizualizari: 291

Voteaza:

Parintele Teofil Paraian comemorat la Paris 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE