Parintii francezi pot da nume fetusilor lor


Parintii francezi pot da nume fetusilor lor


Curtea Suprema din Franta a stabilit ca parintii bebelusilor avortati spontan sau nascuti morti pot inregistra un nume pentru copil, indiferent care a fost stadiul de dezvoltare a acestuia in momentul pierderii sarcinii sau al nasterii, relateaza AFP. Inainte de recenta reglementare, parintii din Franta puteau inregistra un nume pentru acesti bebelusi doar dupa saptamana a 22-a de sarcina, sau daca ei cantareau peste 500g. Aceasta noua reglementare le da parintilor dreptul de a cere trupul copilului lor, care, pana acum, era incinerat de spital alaturi de tesuturile reziduale. De asemenea, permite mamelor care au pierdut o sarcina sau ai caror copii s-au nascut morti sa ceara concediu de maternitate.

 

Potrivit relatarii AFP, reglementarea a provocat o furtuna in dezbaterea cu privire la problema avortului in Franta.

Activistii pro-avort sustin ca reglementarea da activistilor pro-life un argument puternic emotional pentru umanitatea copilului, aratand ca un fetus in orice stadiu de dezvoltare are dreptul la un nume. "Un fetus este viabil doar dupa 26 de saptamani", a afirmat Chantal Birman, din partea unui grup pro-avort numit ANCIC. "Trebuie sa se tina cont de calendarul sarcinii". Ea a spus ca decizia curtii va constitui un pas inapoi in disponibilitatea avortului care a avut loc in Europa in ultimele cateva luni.

 

Cu toate acestea, in cercurile medicale se recunoaste tot mai mult faptul ca o pierdere de sarcina sau nasterea unui copil mort pot fi experiente extrem de traumatice deopotriva pentru mame si tati, care se poate sa fi dezvoltat o profunda legatura emotionala cu copilul lor nenascut. "Procesul de doliu poate fi lung si in singuratate", se arata pe situl web Helping After Neonatal Death (HAND). "Dupa moartea unui bebelus, in general este nevoie de douasprezece pana la douazeci si patru de luni doar pentru a-ti reveni". Multi parinti au descoperit ca procesul de doliu i-a ajutat semnificativ prin faptul de a da un nume copilului lor. "A da bebelusului un nume si a-l boteza sau binecuvanta. constituie pentru noi modalitati de a recunoaste realitatea vietii care a venit si a trecut atat de repede", se arata pe situl HAND.

 

Sursa: Catholica.ro

 

.

14 Februarie 2008

Vizualizari: 771

Voteaza:

Parintii francezi pot da nume fetusilor lor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE