Parohia bistriteana Ciosa, in sarbatoare

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului a slujit duminica, 9 februarie 2014, in parohia ortodoxa Ciosa din protopopiatul Bistrita. Preasfintia Sa a oficiat in biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului”, cu incepere de la ora 10, Sfanta Liturghie.

Ierarhul a fost inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi din care a facut parte protopopul de Bistrita, parintele Alexandru Vidican.

Dupa citirea evangheliei in care a fost prezentata pilda vamesului si a fariseului, Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul a vorbit despre rugaciunea placuta in fata lui Dumnezeu. La finalul Sfintei Liturghii a fost savarsita si o slujba de parastas pentru cantaretul bisericii ce a trecut la cele vesnice.

Biserica parohiei Ciosa a fost ridicata in jurul anului 1934, prin contributia credinciosilor din zona. O data cu trecerea anilor, locasul de rugaciune a suferit ample lucrari de reparatii, a precizat parintele paroh Liviu Tomoroga. Cele mai ample au avut loc in anul 2002, prin grija parintelui Gavril Hort, duhovnicul Manastirii Piatra Fantanele. Au urmat alte lucrari de reabilitare in perioada 2009 - 2010, iar o data cu finalizarea lor, locasul de rugaciune a fost resfintit de PS Episcop Vasile Somesanul.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

09 Februarie 2014

Vizualizari: 132

Voteaza:

Parohia bistriteana Ciosa, in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE