Parohia Sfanta Parascheva din Gherla

In municipiul Gherla, judetul Cluj, functioneaza, incepand din 1 septembrie 2011, o noua parohie ortodoxa, este vorba de Parohia „Sfanta Cuvioasa Parascheva”. Decizia a fost adoptata luand in considerare cerintele misionare si pastorale din Protopopiatul Gherla, in sedinta Permanentei Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului din data de 16 august a.

c., desfasurata sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

A fost numit preot paroh parintele drd. Petru Ovidiu Bagacian, care a activat pana acum ca preot misionar pentru Centrele de Plasament si Unitatile de Tip Familial din Gherla.

Potrivit pr. Petru Bagacian, aceasta biserica – in stil brancovenesc – a fost ridicata intre anii 2003-2008, initial spre folosul sufletesc al copiilor si tinerilor din institutiile de ocrotire sociala din oras, pentru care a desfasurat inca de la inceput o bogata activitate social-misionara. In momentul de fata, noul locas de rugaciune se afla in faza de executie a picturii, dupa finalizarea executarii iconostasului si pictarea lui la Manastirea Bistrita –Valcea, tot in stil brancovenesc.

„Era necesara aceasta decizie, care vine sa sustina, prin noua parohie infiintata, activitatile pastoral-misionare si sediul Fundatiei ,,Sfantul Nicolae” din apropierea bisericii, un adevarat complex social care va cuprinde o cantina sociala, cabinete medicale, sali pentru activitati extrascolare ale elevilor, un club pentru tineret si o sala de conferinte pentru activitati diverse”, a precizat preotul Petru Bagacian.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

02 Septembrie 2011

Vizualizari: 934

Voteaza:

Parohia Sfanta Parascheva din Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE