Patriarhul Romaniei aniversat la Manastirea Caraiman

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel isi aniverseaza, astazi, 22 iulie 2012, ziua de nastere. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane implineste 61 de ani de viata, prilej cu care a oficiat Sfanta Liturghie la Manastirea „Inaltarea Sfintei Cruci–Caraiman”, din statiunea prahoveana Busteni.

Din soborul slujitorilor au mai facut parte Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si numerosi preoti si diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost savarsit un Polihroniu, iar Preasfintitul Parinte Episcop Ciprian Campineanul a rostit un cuvant aniversar.

„Am fost cu totii impreuna aici ca sa inaltam rugaciuni catre Bunul si Milostivul Dumnezeu, alaturi de Preafericirea Sa, cu multumire si recunostinta pentru darul vietii in primul rand. De asemenea, aceasta zi cu semnificatii profunde este si o zi de aducere aminte si de pomenire a parintilor dragi Alexie si Stela care nu mai sunt printre noi, dar sunt convins ca in duh sunt prezenti alaturi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Totodata, este insa si un prilej binecuvantat de reflectie si meditatie asupra anilor si etapelor vietii pe care noi le-am parcurs pana cand Dumnezeu l-a chemat la cea mai inalta slujire, demnitate arhiereasca pe mai multe trepte, ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si in cele din urma ca Patriarh al Bisericii Sale din Romania, slujire pe care a inteles sa o indeplineasca cu tot devotamentul, cu toata credinciosia, cu toata fidelitatea si cu toata dragostea fata de poporul roman cel dreptcredincios de pretutindeni”, a evidentiat Preasfintia Sa, dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS.

La slujba au venit sute de credinciosi, atat pentru a se ruga, cat si pentru a-l omagia pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, cu ocazia zilei sale de nastere.

Sarbatoarea oficiala a Preafericitului Parinte Daniel este in ziua de 30 septembrie, data intronizarii in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
 

Sursa: basilica.ro

22 Iulie 2012

Vizualizari: 955

Voteaza:

Patriarhul Romaniei aniversat la Manastirea Caraiman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE