Patriarhul Romaniei la Manastirea Tiganesti

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a participat, luni, 25 martie 2013, in ziua sarbatorii Bunei Vestiri, la Sfanta Liturghie oficiata la Manastirea Tiganesti din judetul Ilfov. 

In cuvantul de invatatura rostit, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a aratat ca sarbatoarea Bunei Vestiri, reprezinta un nou inceput al mantuirii oamenilor. De asemenea, Preafericirea Sa a explicat importanta acestei sarbatori in viata credinciosilor: "Aceasta sarbatoare a Bunei Vestiri este o sarbatoare a bucuriei pentru ca in locul intristarii pentru o lume care merge spre moarte vine acum bucuria harului ca unindu-se Dumnezeu cel Vesnic cu omul muritor, omul devine in Iisus Hristos nemuritor prin harul lui Dumnezeu care daruieste invierea si viata vesnica celor care il iubesc pe Dumnezeu si implinesc in viata lor voia Lui. Sarbatoarea Maicii Domnului este Buna Vestire pentru mantuire. Taina aceasta a Intruparii sau a Inomenirii Fiului lui Dumnezeu are ca scop infierea omului ca fiu al lui Dumnezeu dupa har”, a spus Preafericirea Sa, dupa cum informeaza Radio TRINITAS.

Totodata, Preafericirea Sa a felicitat pe toate mamele care cresc copiii in dreapta credinta: "Ne rugam in aceasta zi a Bunei Vestiri ca Hristos Domnul, Preasfanta Treime, sa binecuvanteze pe toate mamele, pe toti parintii, care dau nastere pruncilor, care cresc copiii in credinta si care pregatesc fii ai Bisericii si ai Imparatiei Cerurilor ca raspuns al binecuvantarii pe care o primesc de la Dumnezeu spre slava Preasfintei Treimi”.

La final, Patriarhul Romaniei a felicitat pe maica stareta si obstea monahala, iar credinciosilor prezenti le-a oferit iconite.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

25 Martie 2013

Vizualizari: 289

Voteaza:

Patriarhul Romaniei la Manastirea Tiganesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE