Pelerinaj la Biserica Vovidenia din Botosani

La Biserica Vovidenia din Botosani va fi adusa, cu prilejul sarbatorii Intrarii Maicii Domnului in Biserica, racla cu fragmente din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ale Sfintei Mucenite Paraschevi si ale Sfantului Cuvios Antonie cel Mare, dupa cum aflam din Ziarul Lumina.

Botosanenii se vor putea inchina, timp de doua zile, la racla cu moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ale Sfintei Mucenite Paraschevi si ale Sfantului Cuvios Antonie cel Mare, care va ajunge in aceasta seara, la ora 16:00, la Biserica Vovidenia. Odoarele sfinte vor fi aduse in orasul ocrotit de Sfantul Gheorghe de la Biserica |"Acoperamantul Maicii Domnului“ din incinta Spitalului de Recuperare din Iasi, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si prin bunavointa parintelui misionar de caritate Vasile Hilitanu. Intampinarea raclei va fi urmata de slujba Vecerniei unita cu Litia.

Maine, 21 noiembrie 2013, se vor savarsi Utrenia, Sfanta Liturghie si Parastasul pentru cei adormiti. In dupa-amiaza zilei de maine un sobor de preoti va sluji Taina Sfantului Maslu, iar vineri, 22 noiembrie, se va savarsi Sfanta Liturghie, urmata de procesiunea plecarii sfintelor moaste. "Pe langa activitatile liturgice, membrii consiliului si comitetului parohial au pregatit hrana pentru persoanele nevoiase din parohie. Ii asteptam pe toti credinciosii sa fie alaturi de sfanta biserica, sa aduca cinstire lui Dumnezeu, sa aduca lauda Maicii Domnului si rugaciune acestor mari sfinti ai Ortodoxiei, mai ales ca anul acesta, 2013, este inchinat Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei care au redat libertatea crestinilor, care au aparat sfanta credinta si cei care au aratat valoarea familiei.

Speram ca aceasta sarbatoare sa ne intareasca in credinta si sa ne faca mai puternici in a marturisi adevarul, valoarea familiei si a avea o viata frumoasa inchinata lui Dumnezeu si Sfintei Biserici“, a remarcat pr. paroh Partenie Apostoaie. Biserica Vovidenia din Botosani a fost construita in anul 1835 de catre familiile boierilor Carstea si Varlaam, pe locul unui vechi sfant lacas din lemn, in jurul caruia era cimitirul orasului. Biserica nu a fost niciodata pictata, iar catapeteasma este cea originala, fiind imbracata in foita de aur. In jurul bisericii, la inceputul sec. al XX-lea, a functionat prima scoala de cantareti bisericesti din Botosani. Intre anii 1951-1971 a fost inchisa, iar pana in anul 1992 parohia a fost, pe rand, filie a parohiilor "Sfantul Dimitrie“ si "Sfantul Gheorghe“ din Botosani. Biserica Vovidenia este monument istoric si una dintre cele mai mari biserici din Botosani.

Sursa:  basilica.ro

Pe aceeaşi temă

20 Noiembrie 2013

Vizualizari: 711

Voteaza:

Pelerinaj la Biserica Vovidenia din Botosani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE