Pelerinaj de Florii in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Sambata, 16 aprilie 2011, in ajunul Praznicului imparatesc al Floriilor, incepand cu orele 17.00, in municipiile Galati, Braila, Tecuci, precum si in alte localitati rurale din cele doua judete ale Arhiepiscopiei Dunarii de Jos s-a desfasurat traditionalul Pelerinaj de Florii, care aminteste de momentul Intrarii Mantuitorului Iisus Hristos in cetatea Ierusalimului.

In municipiul Galati, preotii si credinciosi, purtand stalpari de finic, icoane, prapori si faclii, s-au indreptat spre Catedrala arhiepiscopala, unde au fost intampinati de Inaltpreasfintitul Parinte Casian. Toti cei prezenti au luat parte la slujba Vecerniei si a Litiei.

La toate centrele de pelerinaj din teritoriul Eparhiei Dunarii de Jos la finalul slujbei a avut loc ceremonia de premiere a elevilor castigatori ai Olimpiadei de Religie - faza judeteana.

Olimpicii galateni au primit premii si diplome duminica de Florii dupa savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala arhiepiscopala.

In municipiul Braila, slujitorii si credinciosii de la toate bisericile s-au indreptat spre Catedrala „Nasterea Domnului”, iar in municipiul Tecuci spre Catedrala „Sfantul Mucenic Gheorghe si Sfantul Iachint de Vicina”. La procesiuni au participat si copiii si tinerii din parohii, inscrisi la proiectele catehetice „Hristos impartasit copiilor” si „Alege scoala!”, insotiti de profesorii de religie din Eparhie.

Sursa: edj.ro

 

.

17 Aprilie 2011

Vizualizari: 262

Voteaza:

Pelerinaj de Florii in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE