Pelerinaj la racla Sfintei Parascheva

Credinciosii din Iasi, dar si din alte zone ale tarii vin in aceste zile la Catedrala mitropolitana din Iasi pentru a se inchina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Astazi incep manifestarile dedicate Ocrotitoarei Moldovei.

Sfanta Cuvioasa Parascheva
va fi cinstita pe 14 octombrie de pelerinii veniti din toate colturile tarii.

Numerosi ieseni au venit ieri la Catedrala mitropolitana din Iasi pentru a participa la Sfanta Liturghie si la Acatistul Sfintei Parascheva. Asa cum obisnuiesc de cativa ani, locuitorii Iasului sunt primii pelerini care isi indreapta pasii spre catedrala pentru a se inchina la racla celei care ocroteste Moldova de peste 370 de ani.

„Am venit impreuna cu familia la catedrala pentru a saruta sfintele moaste ale Sfintei Parascheva. Ne-am gandit sa venim mai devreme pentru a da astfel prilejul miilor de oameni sa se inchine Sfintei. Cu totii ne-am rugat pentru sanatate, pentru pace in lume si in tara. Am nadejde ca Sfanta Parascheva duce rugaciunile noastre inaintea lui Dumnezeu. Este nevoie de multa rugaciune mai ales in aceste zile cand Iasul este locul in care se aduna multi oameni din toata tara. In ziua hramului voi veni din nou la catedrala pentru a participa la Sfanta Liturghie“, a spus Marcela Burlacu din Iasi.

In jurul Catedralei mitropolitane din Iasi s-au facut ieri pregatiri pentru marele praznic ce va aduna mii de romani din tara si strainatate. In aceasta dimineata va incepe programul dedicat sarbatorii Sfintei Parscheva. In Catedrala mitropolitana din Iasi se va sluji de la ora 7:30 Miezonoptica, Utrenia si Sfanta Liturghie, urmand ca la ora 13:00 sa aiba loc intampinarea icoanei Prodromita, care va fi adusa de de la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului din Bucuresti. La ora 16:00 se va sluji Ceasul al IX-lea si Vecernia, iar la ora 19:00 va fi intampinata racla in care se afla moastele Sfantului Simeon din Muntele Minunat, care vor fi aduse de la Manastirea Neamt. Moastele Sfintei Parascheva vor fi scoase in procesiune din Catedrala mitropolitana din Iasi maine, 11 octombrie 2013, la ora 6:30. Maine, de la ora 19:30, va avea loc Pelerinajul „Calea Sfintilor“. Luni, 14 octombrie 2013, Sfanta Liturghie prilejuita de hramul Sfintei Parascheva va fi oficiata de un sobor de ierarhi din tara si strainatate pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, langa Catedrala mitropolitana din Iasi. Programul liturgic dedicat hramului Catedralei mitropolitane din Iasi se va incheia marti, 15 octombrie 2013.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2013

Vizualizari: 589

Voteaza:

Pelerinaj la racla Sfintei Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE