Pelerinaj cu Sfinte Moaste la Urziceni

Pelerinaj cu Sfinte Moaște la Urziceni – Tradiția continuă
7-10 aprilie 2016 – Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena

La douăzeci de ani de la sfințirea locului și punerea pietrei de temelie la Catedrala din Urziceni, moaștele ocrotitorilor, Sfinții Mari Împărați și întocmai cu apostolii Constantin și mama sa, Elena, vor fi aduse în procesiune.

Evenimentul are loc prin mijlocirea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. Sfintele odoare vor veni de la Catedrala Patriarhală, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Joi 07 aprilie 2016, la ora 17.00, preoți și credincioși din Protopopiatul Urziceni vor aștepta delegația patriarhală, în Centrul Vechi, la Monument. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni.

Raclele cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie vor fi purtate în procesiune, până în centrul orașului, fiind depuse apoi în Catedrală.
Credincioșii se vor putea închina sfintelor relicve, până duminică 10 aprilie 2016, ora 17.00. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului și vor fi oficiate slujbe, permanent.

Este al optulea an consecutiv, când sunt aduse sfinte moaște la Catedrala din Urziceni. Tradiția continuă. În perioada Postului Mare credincioșii au posibilitatea să se bucure de întâlnirea, în mod tainic, cu sfinții lui Dumnezeu, aici pe pământ.

În ultima zi de pelerinaj, duminică 10 aprilie 2016, vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfințitul Părinte VINCENŢIU, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu
Parohul Catedralei din Urziceni

29 Martie 2016

Vizualizari: 204

Voteaza:

Pelerinaj cu Sfinte Moaste la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE