Peste 120.000 de pelerini la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou

PESTE 120 000 DE PELERINI PE DEALULUL PATRIARHIEI IN SASE ZILE ALE PELERINAJULUI LA SARBATOAREA SFANTULUI CUVIOS DIMITRIE CEL NOU, OCROTITORUL BUCURESTILOR

24-30 OCTOMBRIE 2012 -

- In sase zile de pelerinaj, peste 120 000 de pelerini s-au inchinat la moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou si Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina.- Parohia Valea Plopului din Judetul Prahova a oferit pelerinilor 5 000 de portii de mancare gatita.

- Avand in vedere temepraturile scazute, in timpul noptii pelerinii vor primi ceai cald si apa.

- Asistenta medicala este asigurata de SMURD, Crucea Rosie si MEDAS. La serviciul de asistenta medicala s-au prezentat astazi, 29 octombrie 2012, cateva zeci de pelerini, dar nu s-au inregistrat cazuri medicale semnificative (hipertensiune si lipotimii).

- Marti, 30 octombrie 2012, delegatia Bisericii Greciei condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Efrem de Ydra, Eghina, Spetses si Kounoupitsa cu Moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli se va intoarce in Grecia plecand de la Catedrala Patriarhala la orele 8.30. Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si cele ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena vor ramane in baldachinul de pe Colina Patriarhiei pentru a fi venerate de credinciosi pana la inchinarea ultimului pelerin.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

30 Octombrie 2012

Vizualizari: 240

Voteaza:

Peste 120.000 de pelerini la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE