Peste 3000 de credinciosi la moastele Sfintei Tereza

 

Peste 3000 de crediciosi au participat ieri la ceremonia religioasa de sfintire a Capelei "Sfantul Iosif" de la Catedrala Greco-Catolica din Cluj-Napoca si la depunerea in masa altarului a moastelor Sfintei Tereza.

 

Enoriasii au strabatut pe jos, in cadrul unei procesiuni, centrul municipiului, de la Biserica "Schimbarea la fata" pana la Catedrala, avand in fruntea lor prapuri, steaguri si un sobor de 40 de preoti veniti din toata Eparhia Greco-Catolica de Cluj-Gherla.

 

Episcopul eparhial Florentin Crihalmeanu a declarat in cadrul slujbei religioase ca noua catedrala a constituit visul martirilor greco-catolici inchisi in inchisorile comuniste, in special al episcopului Iuliu Hossu. In masa altarului din cadrul capelei a fost depuse si sigilate hrisovul care atesta sfintirea capelei si moastele Sfintei Tereza din Franta, donate de catre Biserica Catolica franceza, la care se vor ruga de aici inainte credinciosii clujeni.

 

Sfanta Tereza a trait intre 1873 si 1897, a facut parte din Ordinul Carmelitan si a murit de tuberculoza.

Ea a fost beatificata in anul 1923 si canonizata doi ani mai tarziu, figurand atat in calendarul catolic francez, cat si in cel greco-catolic roman. Potrivit episcopului eparhial Crihalmeanu, sfintirea capelei de la demisolul Catedralei reprezinta un eveniment major pentru credinciosi, in conditiile in care piatra de temelie a lacasului de cult a fost pusa in anul 1991. Lucrarile de constructie au inceput in anul 1993 si au costat, pana acum, circa 3,5 milioane de dolari, bani proveniti de la autoritatile locale si judetene, de la Guvern si din donatii ale unor institutii religioase din strainatate, precum si ale credinciosilor greco-catolici. Durata lucrarilor, pana la finalizarea intregului proiect, nu a putut fi estimata.

 

Sursa: Ziua de Cluj

 

 

.

18 Martie 2007

Vizualizari: 2584

Voteaza:

Peste 3000 de credinciosi la moastele Sfintei Tereza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE