Pomenirea eroilor Revolutiei, la Sibiu

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a participat astăzi, 22 decembrie, la manifestările de comemorare a eroilor Revoluţiei din 1989, desfăşurate la monumentul din faţa Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Aici, autorităţile judeţene şi locale, împreună cu asociaţiile revoluţionarilor din Sibiu şi militari ai Garnizoanei Sibiu au organizat ca în fiecare an momente de omagiere a celor care şi-au dat viaţa pentru câştigarea libertăţii naţionale.

Ierarhul a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, o slujbă de pomenire, iar la final a amintit tuturor măreţia acestei jertfe a martirilor neamului.

“Dacă vom fi împreună şi vom avea curajul de a ne manifesta sentimentul lăuntric al fiecăruia dintre noi, pe care noi îl numim credinţă faţă de Dumnezeu şi cinstire faţă de înaintaşii noştri, istoria neamului nostru şi faţă de cei care s-au jertfit pentru noi, atunci avem viitor” a spus Părintele Mitropolit.

Ceremonia s-a încheiat cu discursurile oficialităţilor şi ale reprezentanţilor asociaţiilor de revoluţionari, iar mai apoi s-au depus coroane de flori.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

23 Decembrie 2015

Vizualizari: 555

Voteaza:

Pomenirea eroilor Revolutiei, la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE