Poza pentru pasaport poate fi facuta cu capul acoperit


DACA RELIGIA NE IMPUNE

Poza pentru pasaport poate fi facuta cu capul acoperit

 

Fotografia pentru pasaport va putea fi facuta si cu capul acoperit. Guvernul a modificat in acest sens legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romni in strainatate, la solicitarea Bisericii Ortodoxe Romne. Aceste fotografii sunt acceptate insa numai pentru persoanele carora religia le impune sa-si acopere capul.

 

Potrivit Bisericii, obligativitatea de a realiza fotografii cu capul descoperit a cauzat probleme calugarilor. Canoanele si regulamentele administrative si disciplinare prevad obligativitatea portului unei tinute vestimentare specifice, care include acoperirea capului.

De acum inainte insa, autoritatile vor accepta fotografii cu capul acoperit. Exista totusi o conditie: fetele celor fotografiati trebuie sa fie vizibile pentru a putea identifica cu claritate elementele faciale ale persoanei respective. Prevederi similare se regasesc si in legislatia altor state europene precum Grecia, Germania, Italia, Marea Britanie. De la 1 ianuarie 2007, toti romnii isi vor schimba pasapoartele. Noile documente vor include imaginea digitala a fetei si amprentele posesorilor, a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Mai mult, pe noile pasapoarte datele faciale si amprentele vor fi stocate intr-un cip incorporat, care va putea fi citit de computerele vamesilor. Introducerea pasapoartelor biometrice este necesara pentru a alinia Romnia la sistemul existent in Uniunea Europeana si in SUA.

 

REALITATEA TV

.

01 August 2006

Vizualizari: 3100

Voteaza:

Poza pentru pasaport poate fi facuta cu capul acoperit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE