Praznicul Bunei Vestiri la Tulcea

In Biserica „Buna Vestire” - Paraclis episcopal din Tulcea Sfanta Liturghie a fost savarsita marti, 25 martie 2014, de catre Inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos alaturi de Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. La slujba au fost prezenti numerosi credinciosi, autoritati locale si centrale.

Inaltpreasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre rolul Maicii Domnului in iconomia mantuirii. De asemenea, un cuvant de multumire a rostit si Preasfintitul Visarion care a spus intre altele: „Am marcat asa cum se cuvine prin savarsirea acestei Sfinte Liturghii implinirea a 6 ani de la instalarea ca episcop al Tulcii, multumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate de-a lungul acestora asupra clerului si credinciosilor din Eparhie si rugandu-L si de astazi inainte sa ne ajute in lucrarea pastoral - misionara, culturala, filantropica si sociala in acest tinut incarcat de istorie si de vrednicii care este Dobrogea de Nord”.

La sfarsit a fost oficiata o slujba de pomenire pentru ctitorii si binefacatorii acestui sfant locas ridicat de comunitatea greaca din Tulcea in secolul al XIX-lea.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Martie 2014

Vizualizari: 119

Voteaza:

Praznicul Bunei Vestiri la Tulcea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

buna vestire

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE