Praznicul Nasterii Domnului sarbatorit la Galati

La inaltatorul praznic, inchinat Nasterii Fiului lui Dumnezeu, in Catedrala Arhiepiscopala din Galati, Sfanta Liturghie a fost savarsita de un sobor de preoti si diaconi, sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

La slujba au participat numerosi credinciosi din oras si din municipiu, care au avut prilejul de a multumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovnicesti de care s-au invrednicit in acest an si de a asculta cuvantul de invatatura, rostit de catre Chiriarhului Dunarii de Jos, care a aratat tainica si sfanta legatura dintre copii si dumnezeiescul Prunc de la Betleem.

La Sfanta Liturghie au participat si persoanele cu dizabilitati, slujba fiind transpusa si in limbaj mimico-gestual.



Dupa traditie, jertfa de la Sfantul Altar a fost prelungita la altarul semenului aflat in suferinta.

Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos si Protoieria Galati au oferit masa de Craciun unui numar de aproape 100 de persoane fara adapost, in cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din municipiul Galati.

La eveniment a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Casian, care a fost intampinat de o parte dintre persoanele fara adapost in capela „Sf. Mucenic Pantelimon“, din cadrul institutiei, cu un microconcert de colinde.

La final, Chiriarhul Dunarii de Jos a oferit celor prezenti daruri traditionale si alimente.

Sursa: edj.ro

.

26 Decembrie 2013

Vizualizari: 475

Voteaza:

Praznicul Nasterii Domnului sarbatorit la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE