Praznicul Pogorarii Duhului Sfant sarbatorit in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Duminica, 03 iunie 2012, la Catedrala Arhiepiscopala din Galati s-a sarbatorit cu mare evlavie praznicul Pogorarii Duhului Sfant, prin savarsirea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de preoti si diaconi, in prezenta rugatoare a multimii credinciosilor.

La Sfanta Liturghie au participat si membrii Asociatiei Persoanelor cu Dizabilitati din Galati, slujba fiind transpusa si in limbaj mimico-gestual.

In cadrul slujbei, ierarhul locului a tinut un cuvant de invatatura prin care a subliniat importanta acestei sabatori in viata crestinilor, Pogorarea Duhului Sfant insemnand momentul nasterii Bisericii si al inceputului propovaduirii Evangheliei Mantuitorului Iisus Hristos in intreaga lume.

De asemenea, a fost implinita randuiala Vecerniei speciale in cadrul careia s-au rostit cele opt rugaciuni de invocare a Duhului Sfant si s-au sfintit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfintilor Apostoli.

La sfarsitul sfintei slujbe, dupa datina, Inaltpreasfintia Sa a impartit credinciosilor ramurele de nuc, pentru a le vesti si celor de acasa, care din binecuvantate pricini nu au fost prezenti la biserica, bucuria praznicului Pogorarii Duhului Sfant.Sursa: edj.ro
 

.

05 Iunie 2012

Vizualizari: 213

Voteaza:

Praznicul Pogorarii Duhului Sfant sarbatorit in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE