Praznuirea Sfantului Ioan Botezatorul la Galati

In data de 7 ianuarie, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe Sfantul Ioan Botezatorul, parohia galateana din cartierul Micro 21 care-l are ca ocrotitor si-a sarbatorit hramul.

Programul slujbelor dedicate hramului bisericii au debutat inca din ajun, prin oficierea slujbei Vecernie cu Litie, precum si a Acatistului Sfantului Ioan Botezatorul.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Chiriarhul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Biserica a fost arhiplina de credinciosi, care, intr-o deosebita atmosfera de evlavie, au venit cu credinta sa-l cinsteasca pe Sfantul Ioan Botezatorul.

La final, Inaltpreasfintia Sa a binecuvantat si stropit cu Agheasma Mare pe toti credinciosii.

In paraclisul „Sfantul Ierarh Nectarie si Sfantul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, Inaltpreasfintia Sa a savarsit o slujba de multumire, precum si parastasul pentru ctitorii trecuti la Domnul.

In parohia „Sf. Ioan Botezatorul“, incepand cu anul 1990, se construiste noua biserica, in prezent lucrarile fiind ajunse la acoperis.

La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfantul Ierarh Nectarie si Sfantul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfanta Liturghie.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Ianuarie 2014

Vizualizari: 156

Voteaza:

Praznuirea Sfantului Ioan Botezatorul la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul ioan botezatorul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE