Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Mitropolia Banatului

In perioada 3-6 iulie 2009, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica (statutara) in Mitropolia Banatului, ca invitat al Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

Dintre momentele principale ale vizitei mentionam:

Sambata, 4 iulie 2009, orele 10.00, va avea loc primirea oficiala in catedrala mitropolitana din Timisoara; apoi, incepand cu orele 11.00, la sediul Primariei se va desfasura ceremonia de acordare a titlului de cetatean de onoare Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre Consiliul Local al Primariei municipiului Timisoara, iar, la orele 12.00, Preafericirea Sa va vizita sediul Consiliului Judetean Timis.

Duminica, 5 iulie 2009, Patriarhul Romaniei va oficia slujba de sfintire a bisericii cu hramul Invierea Domnului din municipiul Lugoj, construita intre anii 1993-2008.

Luni, 6 iulie 2009, dimineata, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va afla in localitatea natala Dobresti din judetul Timis, unde va vizita casa parinteasca si santierul de la biserica manastirii cu hramurile Cuvioasa Parascheva si Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, ctitorie a Preafericirii Sale.

Manastirea a fost infiintata la 9 iulie 2003, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae al Banatului, la initiativa si cu sprijinul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, prin eforturile caruia s-au cumparat mai multe terenuri si o casa, unde, in prezent, locuieste obstea monahilor pana la finalizarea lucrarilor de constructie a manastirii. Casa parinteasca, renovata si dotata, este data in folosinta manastirii pentru primirea oficialitatilor.

La 23 octombrie 2005, Preafericitului Parinte Patriarh Daniel – impreuna cu Preasfintitul Parinte Lucian al Caransebesului, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei si cu mai multi preoti si diaconi – a sfintit locul pe care se construieste acum biserica manastirii.

Cu acordul Arhiepiscopiei Timisoarei, pana la sfintirea bisericii manastirii, slujbele religioase se oficiaza in biserica monument istoric din localitate, care dateaza din anul 1852. Monahii de aici au venit de la Sfanta Manastire Sihastria, Judetul Neamt.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

02 Iulie 2009

Vizualizari: 201

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Mitropolia Banatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE