Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit un antimis Bisericii comunitatii credinciosilor ortodocsi romani din Sofia cu ocazia hramului

In Bulgaria, comunitatea credinciosilor ortodocsi romani din Sofia se afla duminica, 23 mai, in sarbatoare. Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit un nou antimis pentru sfantul altar, iar credinciosilor mai multe icoane si carti de rugaciuni, informeaza Radio TRINITAS.

„Cu ocazia hramului Bisericii din Sofia Preafericitul Parinte Patriarh Daniel trimite un sfant antimis cu fragmente din sfintele moaste ale sfintilor mucenici Epictet si Astion si, de asemenea, mai multe iconite, carti de rugaciune pentru crestinii ortodocsi romani din Sofia. Parohul acestei comunitati romanesti este preacucernicul parinte Nelutu Oprea care desfasoara o frumoasa activitate si care se implica in pastrarea identitatii de neam, limba si credinta a romanilor din Bulgaria”, a spus parintele Ion Armasi, secretarul Sectorului Comunitati Externe al Patriarhiei Romane.

Sursa: basilica.

ro

.

23 Mai 2010

Vizualizari: 435

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit un antimis Bisericii comunitatii credinciosilor ortodocsi romani din Sofia cu ocazia hramului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE