Preasfintitul Ioachim Bacauanul la sfintirea paraclisului Manastirii Popauti

Biserica noua a Manastirii Popauti din judetul Botosani a fost sfintita astazi, in Duminica a III-a dupa Pasti. La eveniment a participat si Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de cinci ierarhi, numerosi stareti si starete de la manastirile din Moldova, zeci de preoti si sute de credinciosi.

Biserica noua a Manastirii Popauti din judetul Botosani a fost sfintita astazi, in Duminica a III-a dupa Pasti. La eveniment a participat si Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de cinci ierarhi, numerosi stareti si starete de la manastirile din Moldova, zeci de preoti si sute de credinciosi. Lacasul are hramul „Acoperamantul Maicii Domnului” si a fost zidit in 2002, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Intaistatatorul Bisericii noastre a aratat, intr-un mesaj transmis astazi si intitulat ”O noua poarta a cerului in Manastirea Popauti din Botosani”, ca noua biserica a fost ridicata pentru a raspunde, pe de o parte, inchinatorilor din zi in zi tot mai numerosi, iar pe de alta parte, pentru a proteja vechea ctitorie stefaniana, biserica „Sfantul Nicolae”. Mesajul a fost citit de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal. La randul sau, Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a apreciat construirea noii biserici a Manastirii Popauti care se adauga eforturilor de reinviere a obstii monahale: „Putin cate putin, in acest loc, s-a structurat o obste monahala, una dintre cele mai puternice din punct vedere calitativ duhovnicesc, calugarii de aici incercand sa-si mantuiasca sufletul si sa ajute spre mantuirea sufletelor celor care cauta aici sa se aseze sub acoperamantul Maicii Domnului”. Sfintirea noii biserici a avut loc in cursul diminetii si a fost urmata de Sfanta Liturghie.

Sursa: epr.ro

.

05 Mai 2014

Vizualizari: 224

Voteaza:

Preasfintitul Ioachim Bacauanul la sfintirea paraclisului Manastirii Popauti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE