Preasfintitul Vasile Somesanul a implinit 63 de ani

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului a implinit, vineri, 63 de ani. Cu aceasta ocazie Prea Sfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie la Capela Scolii Cristiana, din Cartieul Manastur.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Vasile a mentionat faptul ca este o traditie ca in fiecare an, la ziua de nastere, sa oficieze Sfanta Liturghie in acesata capela: „A devenit oarecum o traditie ca in aceasta zi de 30 decembrie, sa slujim aici impreuna Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, atat in mod personal sa aduc prinos de recunostinta Parintelui Ceresc si sa-mi amintesc de toti cei care prin darul lui Dumnezeu au fost aproape de mine, care au plecat la Domnul sau care sunt aici in lume, si in acelasi timp sa aduc un cuvant de lauda si de multumire celor care se ocupa in mod direct de implinirea rostului acestei scoli de recuperare a copiilor cu abandon care conduc si activeaza in programul acesta”.

La slujba au participat zeci de credinciosi, care au vrut sa-i arate pretuirea si sa-l felicite cu aceasta ocazie.

Preasfintitul Vasile Somesanul s-a nascut in 30 decembrie 1948, in Cluj-Napoca, din parintii Constantin si Rozalia Flueras.

Indemnul de a se apropia mai mult de Biserica lui Hristos l-a simtit in toamna anului 1968, in urma vizitarii manastirilor de pe Valea Oltului.

Cateva date biografice ne-a oferit vicarul administrativ al Eparhiei Clujului, Parintele Iustin Tira: „Indata dupa hirotonirea sa ca preot, de catre arhiepiscopul de vrednica pomenire Teofil Herineanu, a fost preot slujitor mai intai la Parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Cartierul Grigorescu, dupa care la Parohia cu acelasi hram din Cartierul Manastur. Viata Parintelui Vasile a luat o intorsatura putin mai speciala, in momentul in care a fost chemat si investit cu responsabilitatea de Staret al Manastirii de la Nicula, in anii 90. Inatpreasfintitul Bartolomeu a considerat necesar sa ceara Sfantului Sinod aprobarea de infiintare a celui de-al doilea post de episcop vicar, iar pentru acest post sa-l desemneze pe Parintele Arhimandrit Vasile Flueras”.

Preasfintitul Vasile este cunoscut de credinciosi ca un episcop de vocatie, bland, intelept, de o bunatate pilduitoare, un duhovnic ales, cu o viata morala exemplara.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Decembrie 2011

Vizualizari: 255

Voteaza:

Preasfintitul Vasile Somesanul a implinit 63 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE