Pregatiri pentru sarbatoarea Sfantului Nicolae

Pe 6 decembrie, crestinii ortodocsi il vor cinsti pe Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Bucurestenii sunt asteptati la sarbatoarea Bisericii „Sfantul Gheorghe” - Nou de la Kilometrul 0 al Capitalei, unde se pot inchina la racla in care este adapostita mana dreapta a Sfantului.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii „Sfantul Gheorghe” - Nou din Bucuresti: "Biserica Sfantul Gheorghe Nou, ctitorie brancoveneasca, are privilegiul deosebit de a adaposti mana dreapta a marelui Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, dar de suflet al domnitorului Mihai Viteazu care in anul 1599 aduce mana dreapta a Sfantului Ierarh Nicolae si o pune spre vesnica inchinare in aceasta sfanta si de Dumnezeu ocrotita biserica. Ne pregatim ca in fiecare an sa primim credinciosii si vedem ca de la an la an vin mai multi credinciosi la acest hram al bisericii, constientizand importanta duhovniceasca pe care o are in viata lor spirituala Sfantul Ierarh Nicolae".Anul acesta credinciosii se vor putea inchina si la moastele Sfantului Ioan cel Milostiv.

"Avem o surpriza deosebita pentru credinciosii nostri, deoarece cu inalta binecuvantare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, anul acesta va fi adusa de la Craiova si mana dreapta a Sfantului Ioan cel Milostiv de la Biserica Postelnicu Fir de catre Parintele paroh Vulcanescu Grigore. Cei doi sfinti isi vor da mainile lor milostive si binecuvantatoare, vom ocoli biserica in procesiune si vom pune sfintele moaste in baldachin in fata bisericii si acolo vor ramane in ziua de 5 decembrie, precum si in ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Nicolae pe 6 decembrie, pana vineri seara pe 7 decembrie", a mai spus Parintele Emil Nedelea Caramizaru.

Biserica„Sfantul Gheorghe” - Nou din Capitala a imbracat haine noi, amplele lucrari de restaurare care se realizau de ani buni fiind aproape incheiate.

"Cu purtarea de grija si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel lucrarile au fost duse la buna implinire. Am terminat lucrarile de pictura in biserica, precum si celelalte multe lucrari conexe. Acum lucrarile de pictura au ajuns in pridvorul bisericii si multumim pe aceasta cale echipei de pictori. Speram ca la anul sa incheiem aceste lucrari pregatindu-ne pentru anul cel mare al cinstirii Sfintilor Martiri Brancoveni cand se vor implini 300 de ani de la trecerea in randul martirilor a Sfintilor Brancoveni", a declarat Parintele Emil Nedelea Caramizaru.

Alaturi de Sfantul Nicolae si de Sfantul Gheorghe, biserica ii mai are ocrotitori pe Sfanta Parascheva si Sfinții Martiri Brancoveni.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Decembrie 2012

Vizualizari: 639

Voteaza:

Pregatiri pentru sarbatoarea Sfantului Nicolae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE