Pregatiri de sarbatoare in familiile cu multi copii

În perioada 30 martie - 6 aprilie 2015, Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei desfășoară o amplă campanie umanitară, cu prilejul sărbătorilor pascale. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 75 de familii, cu un total de peste 600 de copii, înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian.

Pachetele oferite conțin alimente necesare pentru masa de Paște, dulciuri, haine și jucării, produse de igienă și de curățenie – astfel încât fiecare familie să se poată pregăti pentru Învierea Domnului așa cum se cuvine.

„Timp de șase zile, voluntarii noștri vor parcurge sute kilometri în protopopiatele Săveni, Darabani, Botoșani, Roznov, Iași 1, Iași 2 și Iași 3, pentru a aduce în cât mai multe familii bucuria Învierii. Încercăm, asftel, să punem bazele unei frumoase tradiții, aceea de a fi alături de familiile cu mai mult de opt copii din Arhiepiscopia noastră, în preajma a două mari sărbători: Nașterea și Învierea Domnului.

Dacă la Crăciun am ajutat 75 de familii din zona Dorohoi, Piatra Neamț, Pașcani și puțin din Iași, acum am încercat să ne concentrăm pe cealaltă jumătate din familiile înscrise în Program, aflate în zonele pe care le-am menționat deja”, a declarat Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita.

Această săptămână, a șasea din Postul Mare, ne aduce mai aproape de patimile Mântuitorului și de sărbătoarea Învierii Sale. Eforturile noastre sufletești ar trebui să se concentreze mai mult pe ceea ce Hristos a făcut pentru noi și pe ce anume am putea face și noi, la rândul nostru, pentru semenii noștri. „Încercăm să arătăm că Biserica este interesată de oameni, de familiile din care fac parte, de necazurile sau de bucuriile lor. De aceea, prin proiectele noastre nu ne limităm doar la ajutorul material, ci ne preocupă și dezvoltarea lor personală. Pe lângă pachetele de Paște, fiecare familie va primi și anumite materiale informative și religioase”, a mai spus Otilia Palade.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelianeste un proiect al Departamentului Pro Vita, prin care sunt sprijinite familiile cu peste opt din județele Iași, Neamț și Botoșani. Pentru a afla mai multe detalii despre această campanie, puteți accesa pagina ww.provitaiasi.ro sau pagina de Faceebook: Pro Vita Iași.

Cosmin Brînză
Sursa: doxologia.ro

.

03 Aprilie 2015

Vizualizari: 223

Voteaza:

Pregatiri de sarbatoare in familiile cu multi copii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE