Preot ortodox nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Printre personalitatile de pe intreg mapamondul nominalizate in anul 2012 la Premiul Nobel pentru Pace se afla si Arhimandritul Ghervasie Ioan Raptopoulos, supranumit in Grecia, tara sa de origine, "sfantul“ prizonierilor.

Parintele Arhimandrit Ghervasie Raptopoulos si-a inchinat viata "cercetarii celor din inchisori" oferind ajutor mai ales detinutilor nevoiasi.

Pe parcursul a 35 de ani de slujire, a contribuit la eliberarea a peste 15 000 de detinuti, adunand, prin intermediul contributiilor voluntare ale miilor de greci filantropi dar si de la cei de peste hotare, impreuna cu Fundatia Sfanta Xenia, pentru demersurile sale, suma de aproape 4 milioane de euro.

Ajutorul se manifesta sub un spectru larg, de la a oferi detinutilor si familiilor acestora imbracaminte, incaltaminte si ingrijire sanitara, pana la a plati cautiunea celor aflati in detentie pentru infractiuni minore.

Insa "inima" intregului proiect social-filantropic, desfasurat de Parintele Arhimandrit Ghervasie Raptopoulos in randul detinutilor, o constituie oficierea slujbelor (ce respecta un ritm liturgic apropiat de cel al comunitatilor monahale) si chemarea la pocainta.

08 Octombrie 2012

Vizualizari: 270

Voteaza:

Preot ortodox nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE