Preoti pe seama nou infiintatelor parohii ortodoxe romanesti din Danemarca


Preoti pe seama nou infiintatelor parohii ortodoxe romanesti din Danemarca

Joi, 29 ianuarie 2009, Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, a savarsit, impreuna cu parintele paroh Mihai Marius Hornicar, Vecernia Mare de praznicul Sfintilor Trei Ierarhi in parohia ortodoxa romaneasca "Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim cel Sfintit de la Tismana si Ioan Iacob de la Neamt" din Copenhaga, Danemarca. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a tinut un cuvant referitor la "Cultura discernamantului la Sfantul Ierarh Vasile cel Mare si ceilalti sfinti capadocieni".

Vineri, 30 ianuarie 2009, Preasfintia Sa a slujit Dumnezeiasca Liturghie in aceasi parohie din Copenhaga, apoi a avut o intrevedere cu Episcopul romano-catolic de Copenhaga, Czeslaw Kozon, care a pus la dispozitia comunitatii parohiale romane din Copenhaga un locas de inchinare.

Sambata, 31 ianuarie 2009, Preasfintitul Parinte Macarie a savarsit Sfanta Liturghie in nou infiintata parohie ortodoxa romaneasca "Intrarea Maicii Domnului in Biserica si Sfintii Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistritei si Ioan de la Rasca si Secu, Episcopii Romanului" din orasul Aalborg, Danemarca. Impreuna cu Preasfintia Sa au slujit si preotii romani din Copenhaga si Arhus, iar parintele Gheorghe Bighiu a fost instalat in noua sa functie de preot paroh pe seama credinciosilor din Aalborg si imprejurimi, care l-au primit cu multa dragoste si bucurie.Duminica, 1 februarie 2009, Preasfintitul Parinte Macarie a oficiat Sfanta Liturghie tot pe coasta de est a Peninsulei Iutlanda din Danemarca, in nou infiintata parohie ortodoxa "Izvorul Tamaduirii si Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla si Ana de Novgorod" din orasul Arhus, unde a fost instalat paroh parintele Mihai Radu Craciunescu. In dupa amiaza aceleiasi zile, Preasfintitul Macarie i-a vizitat pe elevii romani care studiaza la Colegiul Agricol din localitatea Borris, de pe coasta de vest a Peninsulei Iutlanda. Cu aceasta ocazie, s-a savarsit Slujba Sfestaniei si au fost binecuvantate salile de curs, sala de mese si internatul in care locuiesc acestia. Parintele Paroh Craciunescu a fost insarcinat sa asigure asistenta duhovniceasca tinerilor romani din acest colegiu.

Astazi, 2 februarie 2009, de Praznicul Intampinarii Domnului, Preasfintitul Parinte Macarie va sluji Dumnezeiasca Liturghie in parohia "Izvorul Tamaduirii si Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla si Ana de Novgorod" din orasul Arhus.

Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord
Sursa: basilica.ro

.

01 Februarie 2009

Vizualizari: 1029

Voteaza:

Preoti pe seama nou infiintatelor parohii ortodoxe romanesti din Danemarca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE