Preotii medieseni, consiliati in asistenta sociala

La sediul Protopopiatului Medias a avut loc marti, 19 noiembrie, sedinta lunara administrativa cu preotii de la parohiile din cadrul protoieriei amintite. Alaturi de protopopul de Medias, Ovidiu Gaban, in prezidiul intalnirii s-au mai aflat consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, si reprezentanti ai institutiilor de ocrotire sociala din cadrul judetului Sibiu si din municipiul Medias.

Prezenta reprezentantilor acestor institutii de asistenta sociala din judetul Sibiu la sedinta preoteasca din Medias a fost posibila prin implicarea directa a Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, condus de pr. Nicolae Rusu.Invitatii au prezentat preotilor din Protopopiatul Medias modalitatile prin care pot obtine acreditari pentru furnizarea de servicii sociale in parohii, dar si sustinere financiara din partea Statului Roman, astfel incat Biserica sa poata colabora in mod cat mai fructuos cu centrele sociale din judetul Sibiu.

Cheia reusitei in asistenta sociala consta intr-o munca de echipa, intr-o colaborare intre Biserica si institutiile Statului, asociatii, fundatii si alti actori sociali, conform celor precizate de inspector Valeria Guliman, din cadrul Agentiei Judeteane pentru Plati si Inspectie Sociala Sibiu.

„De asemenea, cred ca acest tip de intalniri ar trebui continuate si ar trebui diseminata informatia privind legislatia din domeniu privind modul de furnizare a serviciilor sociale, precum si de invitare a unor oameni resursa, respectiv preoti din alte judete, care deja au dezvoltat si administreaza servicii sociale, si pentru a vorbi despre greutatile intampinate, dar si despre rezultatele si satisfactia obtinuta“, a mai mentionat Valeria Guliman.

Noi proiecte sociale in parohii

Prin consilierea oferita de institutiile abilitate si de reprezentantii Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului, preotii din toate protopopiatele au posibilitatea sa implementeze noi proiecte sociale in parohii. Exemplul altor parohii si informatiile furnizate de institutiile amintite sunt de real sprijin pentru preotii ce doresc sa ajute comunitatea prin astfel de proiecte.

„I-am indrumat pe preoti sa deschida anumite centre de zi, de tip after-school, pentru copii, centre de zi pentru varstnici, case de tip rezidential, toate acestea avand la baza un singur lucru important, si anume acreditarea. Nu se pot furniza anumite servicii sociale, nu se poate beneficia de anumite subventii de la Stat, sau de alte ajutoare financiare de la consiliile locale, de la consiliile judetene, fara aceasta acreditare. Suntem bucurosi ca preotii au fost receptivi la toate aceste informatii si suntem convinsi ca i-am convins si pe dansii sa deruleze aceste proiecte sociale in parohiile unde se afla“, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Rusu.

Întalniri similare vor avea loc si in perioada urmatoare, in toate protopopiatele din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pentru ca activitatile sociale desfasurate in parohii sa fie extinse.

La sedinta de la Medias au mai fost prezentate si ultimele hotarari luate in cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

22 Noiembrie 2013

Vizualizari: 213

Voteaza:

Preotii medieseni, consiliati in asistenta sociala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

asistenta sociala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE