Preotii din protopopiatul Cluj I, in conferinta de toamna

Luni, 29 octombrie 2012, incepand cu ora 10:00 a avut loc conferinta de toamna a preotilor din protopopiatul Cluj I. Inaintea conferintei a fost savarsita slujba de Te-Deum in capela Seminarului Teologic Ortodox, in prezenta PS Episcop vicar Vasile Somesanul. Apoi in sala “Nicolae Colan” a Facultatii de Teologie Ortodoxa au debutat lucrarile propriu-zise intitulate Misiunea Ortodoxa astazi. Mijloace pentru dinamizarea activitatii pastoral-misionare. Lucrarile conferintei au fost prezidate de PS Vasile Somesanul care a fost insotit de pr.

vicar eparhial Iustin Tira si de pr. protopop de Cluj I Ioan Jeler.

In deschidere Prea Sfintia Sa a vorbit despre necesitatea imbunatatirii misiunii pastoral–misionare, aratand ca vremurile contemporane necesita o dezvoltare continua a mijloacelor de pastoratie.

Conferinta a fost sustinuta de preotii Georgel Rednic din parohia Cojocna si Marius Matei din parohia Floresti. In prima parte a conferintei pr. Rednic a subliniat scopul pastoratiei, anume atragerea oamenilor catre imparatia lui Dumnezeu. Pentru a realiza acest deziderat trebuie utilizate anumite mijloace precum: proclamarea directa a Evangheliei, marturia, filantropia si pastoratia privita ca o zidire continua a Bisericii. Au fost dezbatute si alte aspecte precum catehizarea, implementarea cantarii comune, explicarea Sfintelor Taine s.a. De asemenea s-a subliniat nevoia unei bune colaborari intre parohie si scoala.

Pr. Marius Matei a tratat problema asistentei celor suferinzi prin rugaciunea Bisericii si prin vizitarea lor. Un alt aspect important il reprezinta infiintarea si dezvoltarea comitetelor de laici, ca grupuri si asociatii cu scopul de a intregi activitatile preotilor. S-a discutat pe marginea motivatiei si a efectelor pe care pelerinajele le au asupra credinciosilor. Au fost subliniate si mijloacele media pe care Biserica Ortodoxa Romana le pune la dispozitia credinciosilor.

Apoi, preotii prezenti au luat cuvantul exprimandu-si opiniile si proiectele legate de subiectele prezentate. In incheiere, pr. vicar eparhial Iustin Tira a prezentat o serie de date statistice, facand anumite recomandari legat de pastoratia in ziua de astazi.

Conferinta a fost incheiata prin cuvantul PS Vasile Somesanul care a facut cateva recomandari si indemnuri pentru sporirea activitatii pastoral-misionare a preotilor.

Pr. Mihai Pop

Sursa: radiorenasterea.ro

.

30 Octombrie 2012

Vizualizari: 331

Voteaza:

Preotii din protopopiatul Cluj I, in conferinta de toamna 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protopopiatul cluj

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE