Preotii din Protopopiatul Dej, in conferinta

Preotii din Protopopiatul Dej s-au  intrunit joi, 6 iunie 2013, in conferinta preoteasca de primavara. Sedinta a debutat la ora 10 la noul sediu a Protopopiatului de pe strada Crisan si a fost prezidata de Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Inainte de sedinta a fost oficiat un Te-Deum la biserica parohiei Dej I cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”.

De la Centrul Eparhial  Inaltpreasfintia Sa a fost insotit de exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, parintele arhimandrit Dumitru Cobzaru si de consilierul pe probleme de misiune si protocol, pr arhid. Claudiu Grama. In deschiderea sedintei parintele protopop de Dej, Teofil Herineanu a multumit ierarhului pentru implicarea activa in misiunea Bisericii si a tinut un cuvant despre rolul pe care imparatul Constantin cel Mare l-a avut in istoria crestinismului. Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit a vorbit despre cele trei mari virtuti pe care Sfantul Imparat Constantin cel Mare le-a avut in viata sa si anume: "intelepciunea lui Solomon, blandetile lui David si dreapta credinta a Sfintilor Apostoli", indemnandu-i parinteste pe preotii prezenti la o ravna duhovniceasca in care sa se regaseasca cele trei virtuti amintite si la o implicare activa in misiunea Bisericii. A urmat prezentarea unui referat  pe tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena, promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii", referat prezentat de parintele Mircea Bidean de la parohia Codor. Pe aceasta tema a vorbit si parintele Adrian Santiuan de la parohia Ocna Dej I, dupa care  si ceilalti preoti prezenti au luat cuvantul, dupa cum am aflat de la corespondentul Radio Renasterea in protopopiatul Dej, pr. Dan Tosa.

La final au fost dezbatute si anumite probleme administrative si pastoral-misionare  cu care se confrunta  preotii din parohiile protopopiatului Dej.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

07 Iunie 2013

Vizualizari: 938

Voteaza:

Preotii din Protopopiatul Dej, in conferinta 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

mitropolia clujului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE