Prezenta arhiereasca la Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie de la Sighisoara

Duminica, 10 august, cand pomenim pe Sfantul Mucenic Lavrentie, pe Sfantul Sfintit Mucenic Sixt, episcopul Romei si pe Sfantul Mucenic Ipolit, Biserica Ortodoxa se va afla in noua duminica dupa Rusalii. Pericopa evanghelica randuita sa se citeasca la Sfanta Liturghie, de la Matei, cap 14, 22-34, ne prezinta Minunea Umblarii pe mare si potolirea furtunii.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent in aceasta Duminica a Octoihului, in mijlocul obstii monahale de la Manastirea “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighisoara, protopopiatul Sighisoara.

Ierarhul nostru va rosti cuvantul de invatatura la aceasta vatra monahala aflata sub obladuirea parintelui Staret Ghelasie Tepes.

Parintele Staret ne-a vorbit despre prezenta Arhipastorului nostru la Sighisoara: “Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu, va face o vizita pastorala la Manastirea „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighisoara, acum in postul Adormirii Maicii Domnului.

Duminica ne va rosti un cuvant despre rostul postului Adormirii Maicii Domnului si va invata pe credinciosii si pe calugarii nostri sa fie mai ravnitori si mai buni, sa o cinsteasca si sa o iubeasca mult pe Maica Domnului.

Il asteptam cu drag si Dumnezeu sa-i dea putere sa vina in mijlocul nostru sa ne binecuvanteze. Inaltpreasfintia voastra va multumim din suflet si sa veniti totdeauna cu mult drag la noi la manastire”.

Sursa: reintregirea.ro

08 August 2014

Vizualizari: 667

Voteaza:

Prezenta arhiereasca la Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie de la Sighisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE