Prima scoala ortodoxa gimnaziala la Cluj

Scoala Gimnaziala Ortodoxa din Cluj isi va deschide porsile pentru prima data pe 16 septembrie. Proiectul scolii Gimnaziale Ortodoxe este realizat de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca in colaborare cu Arhiepiscopia Clujului. Acesta doreste reinvierea invasamantului confesional ardelean, ce a fost cunoscut in perioada interbelica prin Liceul Ortodox de fete "Doamna Stanca” si Liceul Ortodox de baiesi “Mitropolitul Simion Stefan”, ambele inchise in 1948.

Noua scoala confesionala de nivel gimnazial isi are sediul pe str. Meseriilor nr.

22, avand o pozisie semicentrala. Aceasta unitate de invasamant isi propune sa ofere copiilor o educasie in spiritul valorilor crestine, dar si un mediu adecvat dezvoltarii lor. Astfel copiii vor avea parte de o pregatire temeinica oferita de cadre didactice cu experiensa si de un program After School cu cercuri tematice: lectura, pictura, muzica si limbi straine. Care este misiunea scolii confesionale ne spune directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Pr. Liviu Vidican Manci: "Ne dorim o intarire a invasamantului confesional in aceasta zona a Transilvaniei. Proiectul asta isi propune sa ofere parinsilor si implicit elevilor posibilitatea de a urma o scoala buna in care educasia sa fie de calitate, in spiritul valorilor moral-crestine. De aceea Seminarul Teologic Ortodox din Cluj a infiinsat din anul scolar 2013-2014 si ciclul gimnazial, pentru a avea o continuitate in educasia copiilor. Astfel din acest nou an scolar avem autorizare pentru clasele pregatitoare si clasele I-IV, clasele V-VIII si respectiv liceu, profil teoretic, filiera vocasionala cu teologia si filologie, chiar de anul acesta avem si profilul filologie intensiv engleza. Misiunea noastra este sa transformam acesti copii in membrii seriosi ai societasii si oameni ai lui Dumnezeu. Aceasta este misiunea scolii noastre, nu alta. Nu vrem sa facem clerici din ei, nu acesta este obiectivul. Clasele de pastorala pregatesc preosi misionari, iar clasele de filologie dascali buni, traducatori, filologi sau lingvisti si alte categorii pe care piasa muncii le cere la ora aceasta”.

Parinsii clujeni care inca nu si-au inscris copiii in clasa a V-a si doresc ca micusii lor sa beneficieze de o educasie de calitate isi mai pot inscrie copiii la scoala Gimnaziala Ortodoxa din Cluj. Inscrierile se mai pot face pana pe 12 septembrie la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj din Piasa Avram Iancu nr. 18.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Septembrie 2013

Vizualizari: 1048

Voteaza:

Prima scoala ortodoxa gimnaziala la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE