Prima Sfanta Liturghie din orasul tunisian Bizerte

Tunisia, o țară africană în plină ascensiune economică, este spațiul în care creștinismul ortodox a început să prindă rădăcini.

Tunisia, o țară africană în plină ascensiune economică, este spațiul în care creștinismul ortodox a început să prindă rădăcini. Deși are un regim politic radical islamic, în capitală, dar și în orașul turistic Bizerte locuiesc mai multe familii ortodoxe. Tradiționaliști, din familii creștine, dar și noi convertiți, ortodocșii au participat pentru prima dată la o dumnezeiască Liturghie. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi, Teodor al II-lea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Mitropolitul Alexios de Cartagina. Într-o casă particulară a fost amenajat un mic paraclis, care a devenit neîncăpător, duminică, 26 octombrie 2014.

În predica sa, Mitropolitul Alexios a vorbit despre provocarea de a trăi într-un stat islamic și de a fi ortodox: „Cuvintele Domnului - Nu te teme, turmă mică (Luca 12:32) - au devenit o realitate tangibilă aici, în mijlocul vostru. Această mărturie, în condițiile cele mai teribile și mai dificile o reprezintă puterea credinței voastre. Va fi Liturghie aici, câtă vreme veți crede din toată inima!”.

Nicolae Pintilie
Sursa: doxologia.ro

.

31 Octombrie 2014

Vizualizari: 89

Voteaza:

Prima Sfanta Liturghie din orasul tunisian Bizerte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE