Procesiune cu moastele Sfantului Ioanichie cel Nou

Biserica Ortodoxa cinsteste vineri, 26 iulie, pe Sfantul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, ale carui sfinte moaste se afla spre inchinare la Manastirea Negru Voda din Campulung Muscel, judetul Arges. Cu acest prilej, vor fi organizate o procesiune pe strazile orasului si un concurs de cros dedicat copiilor, informeaza "Ziarul Lumina".

Credinciosi din orasul Campulung Muscel si nu numai sunt invitati sa participe la sarbatoarea Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, care va incepe de joi, 25 iulie, ora 10:00, cand vor fi aduse moastele Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges si vor fi asezate spre inchinare in biserica Manastirii Negru Voda, informeaza Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. In aceeasi zi, de la ora 18:00, moastele Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges, impreuna cu moastele Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, vor fi purtate in procesiune de la biserica Manastirii Negru Voda pana in Piata Primariei, unde vor fi savarsite acatistele celor doi sfinti, iar apoi vor fi citite Tomosul de canonizare al Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou si Hotararea chiriarhala ca sfintele moaste sa ramana spre cinstire in biserica Manastirii Negru Voda.

Programul liturgic va continua de la ora 20:00, cu Vecernia si Utrenia, savarsite in agheasmatarul manastirii. A doua zi, vineri, 26 iulie, de la ora 7:00, vor fi oficiate Agheasma mica, Taina Sfantului Maslu, Acatistul Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel si Sfanta Liturghie.  

Cu prilejul sarbatoririi ocrotitorului credinciosilor musceleni, se organizeaza joi, 25 iulie, intre orele 12:00 si 14:00, crosul pentru copii "Campionii bucuriei“, pe traseul dintre Piata Primariei Campulung-Muscel si Manastirea Negru Voda. Premierea se va oficia la agheasmatarul manastirii.

Moastele Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel au fost aduse in orasul Campulung Muscel din luna ianuarie a acestui an de la Manastirea Cetatuia Negru Voda, situata in apropierea pesterii de pe Valea Chiliilor, unde cuviosul a pustnicit 30 de ani in primele decenii ale veacului al XVII-lea. Mult timp, sfintele sale moaste au ramas in pestera nestiute de oameni, fiind totusi bine pastrate datorita unei panze tesute ca un epitaf de un paianjen. Moastele sfantului au ramas neatinse pana in 1944, cand arhimandritul Pimen, de la Manastirea Negru Voda, s-a coborat cu o franghie in pestera si a descoperit pe un pat de piatra osemintele intregi, galbene si frumos mirositoare ale marelui sihastru din Valea Chiliilor. Pana in 1990, odoarele sfinte au fost pastrate in biserica rupestra a Manastirii Cetatuia Negru Voda si de atunci numerosi credinciosi merg sa se roage Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

16 Iulie 2013

Vizualizari: 934

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Ioanichie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE