Procesiune cu moastele Sfantului Miron in Capitala

Biserica Ortodoxă cinsteşte în fiecare an, în data de 08 august, pe Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei.

Cu acest prilej, în seara zilei de 07 august 2016, la Parohia Miron Patriarhul, Protoieria Sector 1 – Capitală, a avut loc o procesiune cu un fragment din moaştele acestui mare sfânt episcop al Cretei. Evenimentul a avut loc cu cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Procesiunea a fost precedată de oficierea Slujbei Vecerniei, Litiei şi a Paraclisului Maicii Domnului.

Mâine, 08 august 2016, în ziua sărbătorii Sfântului Miron, în lăcaşul de cult va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii de către părinţii slujitori ai parohiei bucureştene.

***
Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei (sec. III) – Acest sfânt părinte s-a născut în satul Avrachi din insula Creta (Marea Mediterană). A fost un om gospodar, lucrător de pământ, de o rară bunătate și blândețe, milostiv și iubitor de Dumnezeu. O dată a prins niște hoți pe aria sa. Tocmai își umpluseră sacii și încercau să-i ridice pe umeri. În loc să-i izgonească sau să le facă vreun alt rău, Miron i-a ajutat să ridice sacii și să plece cu ei, poruncindu-le să nu spună la nimeni nimic. Dumnezeu nu a trecut cu vederea bunătatea sufletească a cuviosului Miron. Pentru aceste daruri alese a fost sfințit preot în vremea împăratului Deciu (249-251). După încetarea prigoanei acestuia s-a învrednicit și de Episcopia Cretei, unde, cu darul și cu ajutorul lui Dumnezeu, a păstorit până la adânci bătrâneți. A trecut la cele veșnice la vârsta de 110 ani.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro

08 August 2016

Vizualizari: 419

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Miron in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE