Procesiune de Rusalii in municipiul Baia Mare

Cu binecuvantarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, s-a stabilit ca de praznicul „Pogorarii Sfantului Duh” sa fie sarbatorite Zilele Municipiului Baia Mare.

In acest cadru de sarbatoare, Episcopia Maramuresului si Satmarului organizeaza, in parteneriat cu Primaria Municipiului Baia Mare, un ansamblu de manifestari printre care „PROCESIUNEA DE RUSALII”.

Procesiunea va debuta duminica, de ora 16:00, cu un moment de rugaciune ce va fi oficiat la „Troita Eroilor” din Piata Revolutiei, dupa care se va porni pe traseul Bd.

Bucuresti – Bd. Unirii – Catedrala „Sfanta Treime”. La procesiune vor participa preotii si diaconii catedralei, tinerii mai multor organizatii si asociati ortodoxe, preotii municipiului Baia Mare, profesorii de religie si cei ai scolilor teologice, membri ATOP, studenti teologi, elevi seminaristi si credinciosii municipiului Baia Mare, in frunte cu PS Iustin Sigheteanul. De la ora 17:00 va fi savarsita slujba „Vecerniei Plecarii Genunchilor” pe esplanada catedralei, iar la final va avea loc un concert coral sustinut de Corul National de Camera „MADRIGAL”.

A doua zi de Rusalii, cand se praznuieste Sfanta Treime, Catedrala Episcopala va gazdui si alte doua evenimente speciale, un eveniment pentru copilasii cu varsta pana in 12 ani, care se va desfasura intre orele 14.00 – 16.00, iar de la ora 17.00 va avea loc un concert de muzica vocala sustinut de Corul barbatesc Armonia din Constanta si de Corul mixt Doxologia al Catedralei „Sfanta Treime” din Baia Mare.

Comunicat transmis de Pr. Gavril Vasile Baban, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului in Episcopia Maramuresului si Satmarului si membru al echipei de organizare a procesiunii de Rusalii in municipiul Baia Mare.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 503

Voteaza:

Procesiune de Rusalii in municipiul Baia Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE