Procesiune cu Sfanta Cruce in Capitala

Procesiunea cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci de la Biserica Sfintei Cruci si 'Sfantul Vasile cel Mare' - Victoria din Bucuresti se va desfasura anul acesta in seara zilei de 13 septembrie, incepand cu ora 19:00.

Hramul Bisericii Sfintei Cruci din Capitala incepe joi, 13 septembrie 2012, cu Vecernia, Litia si Acatistul Sfintei Cruci. Slujba va fi oficiata de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, informeaza Ziarul Lumina. 'La sfarsitul Privegherii va fi sfintit si un nou sediu al Centrului de pelerinaj al Patriarhiei Romane, situat pe Calea Victoriei, in apropierea bisericii', ne-a declarat pr. paroh Cristinel Trandafir.

Procesiunea 'Calea Sfintei Cruci - Scara catre cer' cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci va pleca din curtea bisericii la ora 19:00. Racla va fi purtata de preoti pe Calea Victoriei pana in parcul Nicolae Iorga. Dupa ce procesiunii i se vor alatura credinciosii Parohiei 'Sfantul Nicolae' - Tabacu, PS Varlaam Ploiesteanul, inconjurat de soborul de preoti, si impreuna cu credinciosii vor ocoli parcul. Procesiunea se va opri pentru un moment de rugaciune la troita-monument din centrul parcului ridicata in semn de cinstire a Sfintei Cruci, in memoria ostasilor care au luptat pentru reintregirea neamului si a marelui istoric si om de cultura Nicolae Iorga. 'Pe o scena amenajata in parc prin grija Primariei sectorului 1 si a domnului primar Andrei Chiliman, va urma un concert de muzica bisericeasca sustinut de Corala 'Nicolae Lungu' a Catedralei patriarhale', a mai spus pr. Trandafir.

Dupa momentul cultural, procesiunea va reveni la Biserica 'Sfantul Vasile cel Mare' - Victoria. 'Sfanta racla va fi expusa spre inchinare pana la ultimul credincios', ne mai spune parintele paroh.

A doua zi, vineri, 14 septembrie, in ziua praznuirii Inaltarii Sfintei Cruci, credinciosii vor putea participa la Sfanta Liturghie savarsita de PS Episcop Varlaam Ploiesteanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Sarbatoarea parohiei va continua si in 15 septembrie, cand mai multi enoriasi vor participa la un pelerinaj de o zi la Manastirea 'Inaltarea Sfintei Cruci' - Caraiman.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

11 Septembrie 2012

Vizualizari: 1079

Voteaza:

Procesiune cu Sfanta Cruce in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE