Procesiune cu un fragment din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul

Un fragment din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, doua icoane ale sfantului si un vesmant al acestuia au ajuns ieri, 3 august, la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi. Aceste odoare au fost aduse de la Manastirea „Sfantul Mare Mucenic Iacob Persul” din Republica Moldova si au fost asezate spre inchinare, credinciosilor, in capela seminarului.

Aducerea sfintelor moaste si ale icoanelor este prilejuita de hramul Seminarului Teologic Ortodox din Dorohoi, care il are ca ocrotitor pe Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. In acest context, pe parcursul urmatoarelor doua zile vor avea loc evenimente deosebite.

Mai multe detalii cu privire la evenimentele ce vor avea loc a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele profesor, Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Dorohoi: "Miercuri la ora 9:30 se va oficia Taina Sfantului Maslu cu sobor de preoti.

Intre orele 12:00-14:00 va avea loc o sesiune de comunicare privitoare la persoana Sfantului Ioan Iacob, iar la ora 16:30 se va oficia Slujba Vecerniei de catre un sobor de preoti. Joi, 5 august, se va oficia Slujba Utreniei la ora 7:30, dupa care Acatistul Sfantului Ioan Iacob si slujba Sfintei Liturghii. De asemenea, se va oficia si slujba de pomenire a ctitorilor, in final corul Seminarului Teologic va sustine un concert cuprinzand piese corale religioase”.

Sursa: basilica.ro

.

04 August 2010

Vizualizari: 629

Voteaza:

Procesiune cu un fragment din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE