Procesiunea "Calatori pe cararile sfintilor" la Braila

Marti, 4 decembrie 2012, in cadrul sarbatorilor Sfantului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Braila, a avut loc pelerinajul „Calatori pe cararile sfintilor“, desfasurat catre parohia „Sfantul Ierarh Nicolae“.

Procesiunea s-a desfasurat pe traditionalul traseu: biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ – biserica „Sfantul Nicolae“ din Braila.



Peste 100 de preoti din Braila si Galati, impreuna cu tineri imbracati in costume populare ce purtau in maini prapuri si faclii, insotiti de sute de credincioși, au format doua grupuri pentru procesiune. Primul grup, condus de IPS Casian cu moastele Sfantului Apostol Andrei a plecat de la biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“, iar ce de-al doilea grup, cu moastele Sfantului Nectarie, a plecat de pe Calea Calarasilor. Cele doua procesiuni s-au intalnit in fata bisericii „Sfantul Nicolae“ din municipiu unde se aflau si moastele Sfantului Nicolae.

Toti preotii si majoritatea credinciosilor au intrat in biserica unde Inaltpreasfintia Sa a savarsit slujba Litiei. In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor braileni, Chiriarhul Dunarii de Jos a aratat ca „Sf Apostol Andrei i-a adus «Pe calea sfintilor» de la Galati la Braila, pe Sfantul Ierarh Nicolae si pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Dupa bucuria din mjilocul crestinilor de la penitenciar, la biserica «Sfantul Nicolae», preotimea unita din orasele Galati si Braila a dat un semnal de aceeasi unitate, bucurie si sarbatoare sfanta in sufletele brailenilor“.

Dupa slujba Litiei, sfintele moaste au fost asezate spre inchinare pe baldachinul special amenajat pe esplanada din fata bisericii, unde vor ramane pana in seara zilei de 6 decembrie.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 756

Voteaza:

Procesiunea "Calatori pe cararile sfintilor" la Braila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE