Procesiunea de scoatere a moastelor Sfintei Parascheva

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase joi dimineata la ora 6:30 in procesiune din Catedrala mitropolitana din Iasi. Dupa cum a relatat pentru Ziarul Lumina arhim. Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iasi, mai intai se va citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Alaturi de moastele Cuvioasei, va fi purtata racla in care se afla fragmente din moastele Sfantului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Manastirea Kitaev - Ucraina.

'Procesiunea va fi condusa de PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Dupa citirea acatistului se va intona Troparul Sfintei Parascheva si al Sfantului Cuvios Teofil. Vom iesi din Catedrala mitropolitana si vom face patru opriri in dreptul celor patru colturi ale lacasului de inchinaciune. Vom iesi pe bd. Stefan cel Mare si Sfant pe poarta Sfanta Parascheva si vom intra in curtea Catedralei pe poarta Sfantul Apostol Andrei. Apoi, sfintele moaste vor fi asezate in baldachinul din fata caminului preotesc, care va fi mai inainte frumos impodobit cu flori', a spus arhim. Dosoftei Scheul.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2012

Vizualizari: 733

Voteaza:

Procesiunea de scoatere a moastelor Sfintei Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE