Proclamarea canonizarii mitropolitului Simion Stefan

Manifestarile religioase prilejuite de proclamarea oficiala a canonizarii Mitropolitului Transilvaniei, Simion Stefan, vor avea loc pe 30 octombrie, la Alba Iulia. La slujba oficiata cu acest prilej va fi prezent si Patriarhul Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, alaturi de un sobor de ierarhi, informeaza TRINITAS TV.

Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a evidentiat ca „aici ne vom reface spiritual pentru ca Sfantul Andrei va fi prezent cu un dar sau cu o minune. Evocarea sa ne va conferi iluminare si intarire pe calea ingusta si spinoasa a vietii pamantesti. Festivitatile solemne vor fi conduse de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel”.

Simion Stefan a fost mitropolit al romanilor transilvaneni si a trecut la Domnul in anul 1656, la Alba Iulia. In timpul pastoririi sale, in anul 1648, a fost tiparit Noul Testament zis „de la Balgrad”, prima traducere romaneasca integrala.

Canonizarea Mitropolitului Simion Stefan, cu zi de pomenire la 24 aprilie, a fost aprobata in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 21 iulie 2011.
Sursa: basilica.ro
 

.

06 Octombrie 2011

Vizualizari: 200

Voteaza:

Proclamarea canonizarii mitropolitului Simion Stefan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE