Program de colinde si poezii la Centrul 'Sfanta Ecaterina'

În spiritul sărbătorilor de iarnă, persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului „Sfânta Ecaterina“ al Asociaţiei „Vasiliada“, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, au pregătit un program de colinde şi poezii. Astfel, marţi, 16 decembrie, beneficiarii aşezământului social au colindat bătrânii care se află la Centrul pentru persoane vârstnice „Renaşterea“. „Întâlnirea a fost emoţionantă atât pentru gazde, care simt şi mai mult în această perioadă lipsa căldurii unei familii, cât şi pentru persoanele cu dizabilităţi care s-au străduit fiecare după putere pentru ca această acţiune să fie o reuşită. Este foarte important sa întărim încrederea beneficiarilor noştri. Fiind persoane cu dizabilităţi, ei mai mult ca oricine simt nevoia să demonstreze că pot face lucrurile bine şi că pot şi ei, la rândul lor, să aducă bucurie în viaţa altor persoane care au probleme sociale“, a declarat Daniela Popa, coordonatorul centrului.

Centrul de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi „Sfânta Ecaterina“ a fost deschis de Asociaţia „Vasiliada“ în mai 2008, prin intermediul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Scopul acestui centru este acela de a facilita integrarea socială şi economică a persoanelor cu dizabilităţi, prin oferirea serviciilor de mediere socială în vederea găsirii unui loc de muncă, consiliere individuală şi de grup, activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, art-terapie.

Spectacol dedicat Sfinţilor Brâncoveni şi eroilor Revoluţiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor“ din Craiova organizează duminică, 21 decembrie, ora 18:00, în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu“ de la Centrul de conservare, restaurare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova (str. Brestei nr. 37), un spectacol de muzică şi poezie susţinut de cunoscutul actor craiovean Emil Boroghină, sub genericul: „Voievozii neamului, ctitori şi martiri“.

Evenimentul este dedicat comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni şi a 25 de ani de la sacrificiul tinerilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989. La reuşita spectacolului îşi va aduce contribuţia şi Grupul de colindători al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) din Craiova.

Diac. Gheorghe Cioiu,
Gabriela Firu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

18 Decembrie 2014

Vizualizari: 489

Voteaza:

Program de colinde si poezii la Centrul 'Sfanta Ecaterina' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE