Program eparhial pentru ajutorarea credinciosilor sinistrati

In cadrul activitatilor social-filantropice desfasurate de Arhiepiscopia Dunarii de Jos pentru sprijinirea persoanelor sinistrate din judetul Galati, zilele acestea se deruleaza un nou program eparhial, prin care fiecare familie afectata de revarsarile de ape primeste paturi si pilote.

Conform documentelor intocmite de preotii parohi din zonele sinistrate si transmise Centrului Eparhial prin pc. protoierei, numarul beneficiarilor acestui program se ridica la 1.100 familii.

Pe baza acestor liste, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopia Dunarii de Jos a achizitionat un numar de 1.

100 de pilote si tot atatea paturi groase, lenjerii complete pentru pat si detergenti, valoarea totala ridicandu-se la suma de 114.000 lei.

Dupa ce mai multi voluntari le-au sortat si impachetat la cele doua Proteierii, preotii parohi, sprijiniti de membrii Consiliilor si Comitetelor parohiale au vizitat fiecare familie sinistrata in parte, oferindu-le acest semn de mangaiere si solidaritate crestina.

Astfel de actiuni vor continua si in zilele urmatoare, Centrul eparhial, la initiativa si cu binecuvantarea Chiriarhului Dunarii de Jos, urmand sa achizitioneze un numar de 550 de pachete cu obiecte de imbracaminte si incaltaminte pentru copii, pe categorii de varsta si gen.

Sursa: edj.ro

.

01 Octombrie 2013

Vizualizari: 162

Voteaza:

Program eparhial pentru ajutorarea credinciosilor sinistrati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE