Proiect cultural lansat in comuna Brosteni de Mehedinti

Luni, 13 mai, incepand cu ora 12:00, Asociatia "Fiii Lupsei", in parteneriat cu Episcopia Severinului si Strehaiei, Asociatia Ariadnae Filum pentru Cultura a Romanilor (Vlahilor) din Serbia, Muzeul Satului Banatean, Consiliul Local al Comunei Brosteni si Scoala cu clasele I-VIII Brosteni, a organizat o conferinta de presa ocazionata de lansarea proiectului cultural “Identitate etnofolclorica in Brostenii Mehedintiului - restituire a patrimoniului imaterial local”.

Evenimentul s-a desfasurat la Scoala cu clasele I-VIII Brosteni, in prezenta a numerosi oameni de cultura mehedinteni si a autoritatilor locale.
 
Proiectul cultural “Identitate etnofolclorica in Brostenii Mehedintiului - restituire a patrimoniului imaterial local” , finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) are ca obiectiv general redescoperirea, conservarea si transmiterea elementelor ce definesc identitatea etnofolclorica a comunitatilor satesti din zona comunei Brosteni, judetul Mehedinti.
 
Proiectul poarta amprenta dialogului intercultural, referatele stiintifice ce vor fi prezentate in timpul unor conferinte fiind realizate sub forma unui studiu comparativ intre comuna amintita si regiunile in care activeaza partenerii nationali si transnationali. De asemenea, prin participarea Ansamblul folcloric din Lubnita (Serbia) se doreste realizarea unui dialog intre cultura populara din zona Brostenilor Mehedintiului si cea de pe Valea Timocului.


 
Activitatile prevazute de catre echipa de implementare condusa de Drd. Mihai Corcodel, manager de proiect si presedinte al Asociatiei "Fiii Lupsei", se vor desfasura intre 13 mai si 13 noiembrie 2013, pe durata a 5 luni.
 
In cadrul proiectului se va forma si se va pregati Ansamblului Folcloric “Doruletul” care va pune in practica rezultatele cercetarilor (dansuri, cantece si obiceiuri). Rezultatele acestei munci vor fi prezentate pe scena in cadrul zilelor comunei Brosteni, cand va avea loc si ultima conferinta-eveniment.
 
Proiectul reprezinta un pas in procesul complex de reinviere a traditiilor autentice ale zonei, inscriindu-se, de asemenea, in politica partenerilor locali de promovare si valorificare a bogatiilor culturale si materiale ce definesc identitatea regiunii, unicitatea sa ca parte a unui intreg.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 Mai 2013

Vizualizari: 448

Voteaza:

Proiect cultural lansat in comuna Brosteni de Mehedinti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

datini obiceiuri

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE