Proiect educativ in Parohia clujeana Sfantul Ilie

In perioada aprilie-iunie 2013, Parohia "Sfantul Ilie“ din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Gradinita "Degetica“, aflata in vecinatatea bisericii parohiale, au derulat un proiect intitulat "De nu veti fi ca pruncii…“, al carui obiectiv a fost formarea virtutilor crestine si cultivarea comportamentului moral-religios la copiii prescolari, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Transilvania.

Proiectul a fost initiat de prof. Daniela Marc in colaborare cu pr. paroh Vasile Istrate, Valeria Mihaela Gadalean, directoarea Gradinitei "Degetica“, si educatoarele Eligia Herman si Mihaela Jurcan. O implicare deosebita, in calitate de voluntari, a avut-o grupul de tineri ai Parohiei "Sfantul Ilie“, care se intruneste saptamanal la biserica parohiala, unde desfasoara diverse activitati catehetice, misionar-sociale si culturale.
 
Proiectul s-a dorit a fi unul pilot, in vederea evaluarii posibilitatilor de colaborare in viitor, intre Biserica-gradinita-parinti, cu scopul de a contribui cat mai eficient la educarea copiilor prin promovarea valorilor morale ortodoxe, a principiilor evanghelice si a traditiilor romanesti, urmarind in acelasi timp si apropierea parintilor si copiilor de Biserica si intarirea lor prin impartasirea cu Sfintele Taine, conform celor precizate de pr. Vasile Istrate.

Activitati educative si duhovnicesti

Principalele activitati derulate in cadrul proiectului au fost: prezenta copiilor la biserica, explicarea unor elemente ale spatiului liturgic (pictura bisericii, icoana, crucea ca obiect si semn), impartasirea copiilor cu Sfintele Taine in Postul Mare si in perioada post-pascala, povestiri crestine pentru copii, vizionarea unor desene animate cu tematica crestina si discutii pe marginea lor (despre faptele bune, cinstirea parintilor si a dascalilor, ce trebuie sa faca crestinii duminica s.a.), invatarea unor rugaciuni, vizita la Galeria Horeb aflata la demisolul bisericii - spatiu gandit si pentru diverse activitati cu copiii si tinerii. Copiii au primit carti de rugaciuni si iconite cu Sfantul Prooroc Ilie, ocrotitorul parohiei.
 
"La finalul proiectului, copiii si cei implicati au fost rasplatiti cu diplome de participare, intr-o atmosfera plina de voiosie. Interesul copiilor a fost cu totul deosebit, iar bucuria lor ne-a determinat sa credem ca, de fapt, noi cei mari avem multe de invatat de la copiii nostri“, a spus parohul Vasile Istrate.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2013

Vizualizari: 279

Voteaza:

Proiect educativ in Parohia clujeana Sfantul Ilie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE