Proiect social la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Sibiu

Departamentul Social de la Arhiepiscopia Sibiului, prin pr. consilier Nicolae Rusu si asistentul social Tudor Costea, a implementat un program de asistenta sociala si religioasa la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Sibiu. Numit “Bolnav fiind, M-ati cercetat”, proiectul s-a concretizat prin vizitarea bolnavilor de la spitalul amintit, unde, impreuna cu preotul de aici, parintele Ciprian Cândea, s-a oficiat o slujba religioasa in capela. Programul a avut loc astazi, 5 februarie si au participat conducerea institutiei si o parte din personalul medical si de asistenta sociala. Dupa slujba religoasa, s-a vizitat sectia de bolnavi cronic, unde parintele Rusu i-a binecuvântat pe suferinzi, le-a citit rugaciuni si le-a impartit dulciuri si iconite.“Preotul si Biserica colaboreaza mereu cu factorul medical, iar preotul nu intra in actul medical, ci prin actul spiritual, ajuta la vindecarea bolnavului sau la ameliorarea starii de sanatate a oamenilor aflate sub ingrijirea cadrelor medicale. Doctorul suprem al tuturor bolilor trupesti si sufletesti este Hristos, Fiul lui Dumnezeu”, a spus parintele Rusu.

Protectul Departamentului social s-a desfasurat cu binecuvântarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, care a transmis mesajul de binecuvântare si de incurajare catre bolnavii din spitalul sibian, dupa cum ne-a mai spus parintele Nicolae Rusu.

In discutiile cu reprezentantii spitalului, s-a decis ca in viitor, colaborarea intre Arhiepiscopia Sibiului si unitatea medicala sa se intareasca, iar capela actuala a insitutiei medicale va avea un rol si mai important in programul de tratament.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

05 Februarie 2013

Vizualizari: 228

Voteaza:

Proiect social la Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE