Proiecte sociale pentru elevii saraci din Arhiepiscopia Craiovei

Proiecte sociale pentru elevii saraci din Arhiepiscopia Craiovei: 250 de copii, ajutati sa mearga la scoala

Asociatia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a inceput distribuirea de rechizite scolare pentru 250 de copii pe care ii are in grija. Beneficiarii acestui demers sunt copiii de la Centrele sociale „Sfantul Stelian” din Lipovu, „Aripi de Lumina” din Craiova, „Sfantul Nicolae” din Filiasi si „Sfantul Vasile cel Mare” din Targu Jiu.

In fiecare toamna, la inceput de an scolar, grija Arhiepiscopiei Craiovei se indreapta catre copiii fara posibilitati financiare. Lipsiti de posibilitatea de a achizitiona cele necesare pregatirii pentru orele de curs, cei 250 de copii din centrele de zi ale Asociatiei „Vasiliada” sunt ajutati atat la inceputul anului scolar cat si pe parcursul anului, pentru a putea urma in conditii optime cursurile scolare. Preotul Adrian Stanulica, presedintele „Vasiliada”, precizeaza in acest sens ca, pe langa acest sprijin pe care fiecare asezamant social il ofera beneficiarilor, ONG-ul asigura o serie de servicii sociale si educationale, menite sa le imbunatateasca viata si sa faciliteze accesul copiilor la educatie.

„In cadrul celor patru centre sociale de zi, specialistii asociatiei noastre le acorda copiilor servicii educationale, prin sprijinul acordat in efectuarea temelor scolare, meditatii scolare la limba romana, matematica sau limba engleza si, in cazurile care necesita acest lucru, educatie asistata, specialistii lucrand individual cu fiecare copil, pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca performantele scolare. Totodata, acordam copiilor consiliere psihologica, atat lor cat si parintilor, atunci cand este nevoie. De asemenea, avem in vedere sprijinirea lor din punct de vedere material, astfel incat, pe langa rechizitele pe care le oferim, fiecare copil are posibilitatea sa serveasca o gustare pe zi, in cadrul centrului social unde este beneficiar. Copiii de la Centrul social «Sfantul Stelian» din Lipovu, pentru ca au o situatie materiala mai precara, au posibilitatea sa serveasca in cadrul centrului masa de pranz”, a declarat pr. Stanulica.

Un alt proiect al Asociatiei Vasiliada, derulat in sprijinul copiilor, este „Caravana cu povesti”, care se adreseaza copiilor din cinci comunitati sarace ale judetului Dolj. In cadrul acestui proiect, voluntari ai Asociatiei „Vasiliada” si Asociatiei „Fapte Bune pentru Comunitate” aduc in atentia copiilor din mediul rural bucuria povestilor si basmelor romanesti, incercand sa le dezvolte acestora interesul pentru lectura. Pe langa sesiunile de lecturare, copiii beneficiaza si de carti de povesti. Proiectul „Caravana cu povesti” este implementat de „Vasiliada”, in parteneriat cu Asociatia „Fapte Bune pentru Comunitate” si este finantat de catre CEZ Romania.

(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

20 Septembrie 2013

Vizualizari: 591

Voteaza:

Proiecte sociale pentru elevii saraci din Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE