Proiectul - Cutia milei pentru saraci, in al doilea trimestru


Proiectul "Cutia milei pentru saraci", in al doilea trimestru

In cel de-al doilea trimestrului al anului 2008, prin programul social Cutia Milei pentru Saraci, in cele 8 protopopiate ale Eparhiei si la Catedrala Mitropolitana a fost adunata suma de 42.925,85 lei. Acesti bani au fost distribuiti, in numerar, sau sub forma unor ajutoare materiale, persoanelor nevoiase din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului si nu numai. Suma adunata la Catedrala a fost distribuita celor aflati in suferinte si nevoi prin intermediul Sectorului Misionar-Social al Centrului eparhial.

La nivelul parohiilor din municipiul Cluj se deruleaza programul social "Duminica Fratelui", ce are drept scop solutionarea imediata a cazurilor sociale din parohie.

Suma de 1.659 lei, colecatata de parohiile clujene a fost distribuita cazurilor sociale prin Biroul de Asistenta Sociala al protopiatului Cluj II. La nivelul paorhiilor au fost oferite ajutoare banesti, din fodnuri proprii in valoare de 4.678 lei.

Programul social "Cutia milei pentru saraci" a fost initiat in Arhiepiscopia Clujului in anul 2000 cu binecuvantarea Arhiepiscopului si Mitropolitui Bartolomeu, si isi propune o mai eficienta implicarea a preotilor si a organismelor parohiale in actul de misiune sociala si in slujirea aproapelui aflat in suferinta.

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

.

16 Septembrie 2008

Vizualizari: 530

Voteaza:

Proiectul - Cutia milei pentru saraci, in al doilea trimestru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE