Proiectul "Invata si vei deveni!“ la Biserica Olari

Parohia Olari din Capitala a lansat un nou proiect care se adreseaza celor 51 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani (clasele 0 - XII), din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 (DGASPC) din Bucuresti.

Alaturi de DGASPC, Parohia Olari a desfasurat nenumarate si diverse activitati sociale si educative, incepand cu anul 2008.

"Proiectul «Invata si vei deveni!» este cu totul special pentru ca acesta se adreseaza prioritar nevoilor sufletului si mintii micilor participanti. «Clubul de Lectura», «Scoala Talentelor», «Clubul Vocational» sunt numai cateva dintre activitatile care vor reuni copiii, in incercarea de a ne crea unii altora perspective si viziuni noi asupra notiunilor de cultura, cunoastere si constiinta. Proiectul reprezinta o importanta lectie de viata, atat pentru noi, coordonatori si participanti, cat si pentru copii. Avem alaturi oameni care se dedica acestui demers educativ cu tot sufletul: medici, profesori, formatori, actori, cantareti, care vin catre Biserica si catre cei mici, daruind, neconditionat, de cele mai multe ori, timp, incredere si mai ales profesionalism. Speram ca, in cele din urma, copiii sa capete incredere in propriile lor forte, sa invete ca intotdeauna bunatatea si curajul, impreuna cu un atent si lustruit simtamant al valorii, sunt uneltele principale prin care putem sa razbim frumos in viata. Proiectul nu ar fi putut prinde viata fara sprijinul domnilor Sorin Vulpescu si Dan Besciu, reprezentantii companiei Euro Construct Trading 98, care ne sustin nu numai in derularea activitatilor amintite, ci si in organizarea de excursii tematice si tabere de vara pentru acesti copii“, ne-a declarat parintele Mihai Iordache, parohul Bisericii Olari.

Prima activitate din cadrul proiectului s-a desfasurat sambata, 30 martie, cand a avut loc lectia deschisa "Un zambet frumos este un zambet sanatos“, in prezenta medicului stomatolog Elena Serban, din cadrul cabinetului partener Ortodenta DN din Bucuresti. "Copiii au aflat lucruri noi despre dintii sanatosi, despre cum trebuie sa isi faca periajul si, nu in ultimul rand, despre ritmul si modalitatile alimentatiei sanatoase. Ne-a fost alaturi si compania Glaxo Smith Kline, oferindu-ne materialul didactic de specialitate si daruri tematice pentru copii. Micutii au intrat rapid in joc, au ajutat-o pe Zana Maseluta, a carei memorie fusese rapita de Vrajitoarea Carie, sa isi recapete cunostintele. Astfel, Zana a rememorat faptul ca atat dintisorii de lapte, cat si cei definitivi trebuie ingrijiti sistematic aducandu-si aminte numele dintilor, numarul lor si pozitionarea corecta. Am invatat, si mici si mari, cata pasta trebuie sa folosim, cum sa periem atent dintii si mai ales cum sa prevenim aparitia afectiunilor dentare“, ne-a mai spus pr. Mihai Iordache. La final, copiii au primit iconite cu Sfantul Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului, alinatorul durerilor de dinti, fructe, periute de dinti, pasta de dinti si un orar special, prin care trebuie sa arate cum au pus in aplicare sfaturile referitoare la ritmicitatea periajului.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Aprilie 2013

Vizualizari: 177

Voteaza:

Proiectul "Invata si vei deveni!“ la Biserica Olari 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserica olari

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE