Protocol de colaborare intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Patriarhia Romana

Administratia Nationala a Penitenciarelor si Patriarhia Romana au semnat marti, 26 martie 2013, un protocol de colaborare. Protocolul a fost semnat de catre Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, Pr.

Ionut Corduneanu, vicar administrativ patriarhal, pr. Cornel Ilie, consilier patriarhal coordonator al Sectorului Social-filantropic, ca reprezentanti ai Patriarhiei Romane, si comisar-sef Catalin Claudiu Bejan, director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, subcomisar Ioana Morar, director Directia Reintegrare Sociala din cadrul ANP, pr. Florin Smarandi, coordonatorul preotilor de penitenciar, ca reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor.  

Mai multe detalii a oferit pentru Radio Trinitas directorul general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, comisarul sef Catalin Bejan: “Protocolul incheiat astazi nu este decat un cadru de formalizare a unor relatii de colaborare si de cooperare care exista de foarte multa vreme. El stabileste cadrul general in care se desfasoara activitatea preotilor din penitenciare, modalitatile de realizare a unor activitati cu implicatii sociale si cadrul metodologic de desfasurare a programelor educationale si a celor de morala crestina. Acestea sunt necesare pentru ca, din punctul meu de vedere, credinta este un factor important in ceea ce inseamna salvarea sufletului omului si da sanse foarte mari celor care se elibereaza din penitenciar de a se reintegra in societate”,  
    
Actiunile sociale vor fi desfasurate de preotii capelani care slujesc in penitenciare.
    
“Protocolul semnat astazi este un act de continuitate a ceea ce se intampla in relatia dintre Biserica Ortodoxa Romana si Administratia Nationala a Penitenciarelor prin activitatile care se desfasoara de la inceputul anilor 90 si care au fost fundamentate mai mult dupa anul 1997, prin protocolul incheiat la acea vreme. Astazi, de fapt, s-au refundamentat bazele acestei colaborari in care preotii de penitenciare isi desfasoara activitatea in cadrul acestor unitati pentru persoanele private de libertate pentru a ajuta aceste persoane sa se reintalneasca cu partea de credinta care probabil a fost deteriorata”, a spus coordonatorul preotilor de penitenciare, parintele Florin Smarandi.
 
Protocolul are ca obiectiv general asigurarea asistentei religioase a persoanelor aflate in custodia unitatilor din sistemul administratiei penitenciare, la cererea acestora, in vederea asigurarii conditiilor exercitarii libertatii de religie pe perioada executarii pedepsei, precum si in vederea cresterii sanselor de reintegrare sociala, comunitara si familiala, dar si asistenta moral-religioasa a angajatilor, elevilor, studentilor si cursantilor din sistemul administratiei penitenciare si a institutiilor de invatamant si formare de profil.

Sursa: basilica.ro

.

27 Martie 2013

Vizualizari: 427

Voteaza:

Protocol de colaborare intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE